Apple таємно тестує новий Apple Pencil для Vision Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минуло лише кілька місяців відтоді, як Apple випустила нову гарнітуру змішаної реальності Vision Pro. Ходять чутки, що компанія проводить внутрішнє тестування нового Apple Pencil, який працює з гарнітурою. Це може дозволити користувачам малювати безпосередньо в додатках Vision Pro, таких як Freeform і Pixelmator.

Особливості того, як VisionOS, операційна система для Vision Pro, буде інтегрувати підтримку Apple Pencil, поки що залишаються незрозумілими. Однак, одна з цікавих можливостей полягає у використанні Pencil для малювання на реальних поверхнях, таких як робочі столи, і відображення цих малюнків у реальному часі у віртуальному просторі Vision Pro, з чутливістю до тиску та нахилу. Це, по суті, перетворює ваше оточення на гігантське полотно для творчого самовираження.

Хоча подейкують, що новий Apple Pencil може бути представлений разом з майбутнім оновленням iPad Pro та iPad Air у квітні, поки що немає жодних підтверджень щодо його сумісності з VisionOS. Сумісність залежить від оновлення програмного забезпечення, і поки що невідомо, в якій версії з’явиться ця функція. Перша бета-версія visionOS 1.2 може бути доступна розробникам вже цього тижня, а visionOS 2, як очікується, буде анонсована на WWDC у червні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо зазначити, що, як і у випадку з багатьма поточними проєктами Apple, навіть якщо Apple Pencil з підтримкою VisionOS пройде внутрішнє тестування, немає жодних гарантій фінального релізу. Однак перспектива малювати в повітрі за допомогою Apple Pencil, безсумнівно, є чимось особливим, і за майбутніми розробками варто стежити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.