Nintendo Switch 2 буде оснащена 8-дюймовим LCD-дисплеєм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Портативну ігрову консоль Nintendo Switch було випущено 2017 року, вона одразу завоювала серця геймерів, залишивши позаду невдалий досвід японської компанії з ігровою консоллю Wii U. За весь час свого існування Switch перевершила за продажами PS5 і Xbox Series X, але до 2024 року ця портативна консоль вже явно застаріла. Технологічні аналітики очікують, що Nintendo скоро випустить нову поліпшену Switch 2. Згідно з новим звітом, японська компанія зробила крок назад у технологіях дисплеїв, використовуючи в ігровій консолі LCD-дисплей.

Така заява прозвучала від Хіроші Хаясе, аналітика з технології дисплеїв з компанії Omdia. За даними Bloomberg, нова консоль Nintendo матиме 8-дюймовий РК-дисплей, що займає повністю всю передню панель. Хаясе також підтвердив, що Nintendo випустить Switch 2 до кінця 2024 року.

Спочатку Switch оснащували 6,2-дюймовим РК-дисплеєм, але 2021 року консоль оновили, встановивши 7-дюймовий OLED-екран. Кілька років тому OLED-екрани мали кілька суттєвих недоліків порівняно з рідкокристалічними, однак відтоді нова технологія стала основним вибором для портативної електроніки. Сучасні OLED-екрани тонші, яскравіші, насиченіші та контрастніші за РК-дисплеї. Як і очікувалося, Switch з OLED-дисплеєм мала великий успіх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на повернення до рідкокристалічної технології, перехід на більший екран може виявитися правильним рішенням. Останні звіти неодноразово змінювалися щодо того, що більш популярно – портативний або стаціонарний, приєднаний до док-станції, але сам факт, що вони близькі за популярністю, заслуговує на увагу. Враховуючи, що багато геймерів покладаються на стандартний дисплей консолі Switch, а не на телевізор, має сенс встановити більшу панель. Це зробить ігри, розроблені для відображення на ТБ, більш комфортними в портативному режимі.

Якісний 8-дюймовий OLED-екран є дорогим продуктом – у такому розмірі ми виходимо за рамки смартфонів-дисплеїв у сферу планшетів. Навіть Apple не ставить OLED-дисплеї на свої дешевші планшети, тому що в такому разі це різко збільшило б їхню вартість. Повідомляється, що Nintendo орієнтується на ціну в 400 доларів за Switch 2 на старті продажів – на 100 доларів більше, ніж за оригінальну версію. Наразі Switch з OLED екраном коштує 350 доларів. Nintendo також розглядає питання про нову ціну в 70 доларів для ігор на Switch 2.

Очікується, що крім більшого РК-дисплея ігрова консоль Switch 2 буде оснащена першим за останні роки новим споживчим чіпом Nvidia Tegra. У попередньому звіті йшлося, що Nvidia планує модернізувати одну зі своїх автомобільних платформ Tegra (T234) і зробити на її базі новий універсальний системний чип. Якщо Nintendo і справді планує випустити оновлену Switch цього року, то офіційний анонс може відбутися найближчим часом. Оригінальна Switch була представлена за п’ять місяців до релізу. Залишається сподіватися, що цього разу Nintendo нарешті вирішить проблему з дрейфом джойстиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.