Як збільшити продуктивність Apple Watch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Першому поколінню Apple Watch виповнилося вже три роки, і вони працюють досить повільно. Основна причина цього – застаріла «начинка», але їх все ж можна трохи прискорити, змінивши деякі настройки. 

Включення опції «Зменшення руху»

Найперший крок до збільшення продуктивності – відключення зайвих анімацій, на відмальовку яких витрачаються дорогоцінні секунди. 

Для включення цієї опції потрібно перейти в настройки годинника, вибрати підменю «Універсальний доступ» і вибрати підпункт «Зменшення руху». Це також може вплинути на час роботи від одного заряду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відключення автоматичної установки додатків

У додатку Watch для iPhone можна обмежити установку програм на годинник. За замовчуванням, все, що завантажується на смартфон, автоматично завантажується і на Apple Watch, що може негативно позначатися на продуктивності пристрою. 

Видалення непотрібних програм

Якщо на годиннику встановлено безліч додатків, то на них, як і у випадку з iPhone, зменшується вільний простір, що також може вплинути на швидкість і стабільність роботи. Якщо в Apple Watch закінчиться пам’ять, то деякі програми можуть зовсім перестати працювати. Тому слід своєчасно позбавлятися від непотрібних програмних продуктів. 

Відключення фонового оновлення даних в додатках

Щоб встановлені на годинник програми не витрачали ресурси в тлі, можна відключити цю можливість в налаштуваннях. Для цього потрібно відкрити програму Watch на iPhone, перегорнути меню до пункту «Оновлення контенту» і відключити його.

Перезавантаження, оновлення, скидання до заводських налаштувань

Напевно ці поради вже і так всім відомі, але вони найбільш ефективні в разі зі старими пристроями на зразок Apple Watch першого покоління. Іноді просте перезавантаження досить, щоб звільнити пам’ять і змусити годинник «працювати» спритніше.

Щоб перезавантажити Apple Watch, потрібно утримувати заводний механізм, поки не з’явиться слайдер для відключення пристрою, а потім змахнути по ньому вправо. Після цього потрібно знову включити гаджет. 

Для оновлення прошивки потрібно відкрити програму Watch на iPhone, перейти в налаштування і вибрати підміню «Оновлення ПЗ».

Щоб скинути годинник до заводських налаштувань, потрібно відкрити настройки пристрою, перейти в меню «Основні», перегорнути його до пункту «Скидання». Потім у вікні потрібно вибрати опцію «Скидання контенту і налаштувань». Після цього годинник доведеться налаштовувати заново.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.