Топ-3 недорогих планшета з потужним залізом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усім привіт, дорогі друзі. Радий вас бачити! Поки недалекоглядні блогери твердять, що планшети мертві, я для певних цілей почав придивлятися до себе щось велике і з потужним залізом.

Вимоги прості: андроїд (бо не хочу платити за мобільні ігри), потужне залізо (щоб ці самі ігри тягнути), ну і загальна не ущербність. А, ну і за ціною щоб було не зовсім вже “атас”. Вимоги не найскладніші, тож зміг знайти три варіанти.

Варіант перший: Lenovo LEGION Y700

Я не вірю, що кажу це, мені потрібен (боже мій) ігровий планшет. Ось тут і підкуповує слово “легіон” у назві, бо це – ігрова серія у леново.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А коштує ця пишність 20 тисяч гривень. Ясна річ, що начинка – не найжирніший, що можна очікувати – 870-й снеп, як я пам’ятаю, вийшов у 2021 році, причому знову ж таки, це не топовий процесор. Це щось типу “i9 13850”, якби такий існував.

З іншого боку, за 20 тисяч гривень просити флагманське залізо – маячня, та й годі. Зате, крім непоганого заліза за свою ціну, у нас і 120-гц екран, і ємна батарея, та навіть не зовсім збиткові 256 гігабайт пам’яті. Оперативки, до речі, 12 – не так багато, але все ж ОК.

Варіант другий: Xiaomi Pad 6

Хоч леново – мій фаворит, топ цей я пишу не тільки для себе, і багатьох відлякає те, що цей самий леново – “маленький” – всього 8.8 дюймів. Не питання – ось вам 11-дюймовий сяомі.

Оперативки тут трохи менше, та й за моєю суб’єктивною релевантністю, сяомі – це гірше, ніж леново. Але відвертою китайщиною і палью тут не пахне – цілком звичайний непоганий планшет з, знову ж таки, непоганим процесором. Оперативки тільки поменше, але 8 гігабайт начебто все ще достатньо.

Великий корпус дає змогу розмістити велику батарею (вона тут майже на 9 кіломахів), тож про 144-гц розгортку дисплея можна особливо не перейматися – акумулятора великий, акумулятора вистачить. У режимі 60 герц жити він буде і того довше. Зарядка тут 33-ватна, а екран аж 2.8К, щоправда, це – не зовсім плюс у контексті “ігрової” – для такої роздільної здатності хотілося б залізо потужнішим.

Варіант третій: HUAWEI MatePad C7

Він слабший за попередні варіанти, проте може запропонувати натомість низьку ціну порівняно з ними ж. Плюс – він великий, та й потужності йому, теоретично, буде достатньо.

Ось тут маємо здоровий баланс між ціною та іншими характеристиками. Є проблема: HarmonyOS. Це не андроїд, як би не було сумно, а тому є свої “нюанси”. І хоча більшу частину нюансів таки виправили, повального переходу на “гармонь” поки не передбачається.

У даному випадку – це щось середнє між якістю, ціною і продуктивністю. Він недорогий, але й слабший за попередні, якщо говорити саме про потужність. Пам’яті безумовно недоклали – як оперативної, так і постійної, зате нормальний екран і, начебто, екосистема Huawei, яка пропонує кілька плюшок і примочок, типу “планшет стає другим екраном для ноутбука”.

Може, це і не найвдаліші варіанти недорогих ведроід-планшетів за свої гроші. Якщо так – напишіть про це в коментарях, у всякому разі, я підбирав їх досить довго. Але у мене на цьому все, якщо було корисно або цікаво – не забудь поставити лайк і підписатися на канал. Скоро побачимося!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.