Ґаджети

Чому варто купити новий Xiaomi Pad 6: потужний планшет на процесорі Snapdragon 870

Share

Планшети вже давно стали такою категорією пристроїв, які купуються не просто на 2-3 роки, як смартфони, а на 4-5 років. Хоч деякі компанії і намагаються зробити з них гаджети для роботи, але здебільшого використовуються вони для перегляду фільмів, читання книг і серфінгу в інтернеті. Але чи є сенс у такій ситуації переплачувати за дорогі iPad, якщо можна знайти планшет значно дешевше і при цьому анітрохи не гірший за характеристиками. Xiaomi Pad 6 якраз і є такою моделлю.

Тут великий екран з високою частотою оновлення, продуктивний процесор і навіть ємний акумулятор з підтримкою швидкої зарядки. Виходить, що все найнеобхідніше тут уже є. Називаємо п’ять причин купити Xiaomi Pad 6, добре заощадити і не пошкодувати про свій вибір.

Екран Xiaomi Pad 6

Найголовніше в будь-якому планшеті – це екран. Через нього ми взаємодіємо з пристроєм, а отже, якщо з ним буде щось не так, то і враження від використання буде змазане. У цьому плані Xiaomi Pad 6 можна легко назвати “топ за свої гроші”. У ньому використовується IPS матриця на 11 дюймів з роздільною здатністю 2880х1800 точок. У сукупності це дає нам щільність пікселів на рівні 309 PPI.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння: у iPad 10, який коштує значно дорожче, це значення 264 PPI. Ну а щоб очам було ще приємніше, виробник оснастив дисплей високою частотою оновлення – 144 Гц. Мало того, що зображення дуже чітке, так ще й анімації відмальовуються максимально плавно. Користуватися таким пристроєм – одне задоволення. Якщо ви хоча б раз спробуєте екран з високою частотою оновлення, то повертатися до простих дисплеїв уже не захочете.

Планшет із потужним процесором

З екраном розібралися, тепер саме час поговорити про продуктивність. Можна встановити який завгодно крутий дисплей, але якщо все буде гальмувати, то і пристрій одразу відправиться на смітник. У Xiaomi Pad 6, встановлений потужний Qualcomm Snapdragon 870. В AnTuTu цей процесор легко вибиває в районі 720 000 балів, що є відмінним показником для 2023 року. Купивши Xiaomi Pad 6 ви можете не переживати, що через рік планшет стане гальмувати.

Запас міцності у нього є, і його вистачить на кілька років. Ну а щоб уся ця радість не розряджалася одразу після запуску гри, виробник встановив у планшет акумулятор на 8840 мАг з підтримкою швидкої зарядки 33 Вт. Це одна з найбільших батарей серед пристроїв цього класу. Завдяки їй ви можете не переживати, що Xiaomi Pad 6 розрядиться в найбільш невідповідний момент

Планшет з металевим корпусом

Коли Xiaomi представила минуле покоління Xiaomi Pad 5, всі подумали, що задня частина планшета виконана зі скла, але виявилося, що це звичайний пластик. У Xiaomi Pad 6 компанія пішла іншим шляхом. Тепер корпус повністю виконаний з цільного шматка металу. Більше можна не переживати, що якісь деталі почнуть люфтити або скрипіти. Тут це просто виключено.

Нікуди не поділися і цілих чотири динаміки. iPad 10 зі своїми двома заплакав десь у сторонці. Xiaomi Pad 6 видає шикарний стереозвук, а підтримка Dolby Atmos тільки додає йому глибини. До речі, за рахунок відмови від пластику вийшло зменшити вагу планшета. Замість 511 грамів тепер це 490. Хоч різниця і не дуже велика, але якщо довго тримати його у висячому положенні, то навіть вона буде відчуватися.

Планшет на Андроїді

Xiaomi Pad 6 працює на операційній системі Android 13 з оболонкою MIUI Pad 14. Якщо ви думаєте, що це просто розтягнута до розмірів планшета смартфонна версія, то це далеко не так. По-перше, тут як слід попрацювали над багатозадачністю. Ви без жодних проблем зможете запускати кілька додатків одночасно і перемикатися між ними в один дотик. Система не вивантажуватиме їх з пам’яті, і тому ви без проблем зможете повернутися до того місця, де зупинилися.

По-друге, спеціально під екран Xiaomi Pad 6 адаптовано понад 200 додатків, що значно додасть зручності під час їхнього використання. Всі елементи управління розташовані в зручних місцях. Плюс до всього, вони підтримують Drag and Drop, що дасть змогу в режимі багатозадачності просто перетягувати потрібні дані між ними.

До речі, подумали розробники і про тих, хто часто скидає різну інформацію з планшета на комп’ютер і назад. У Xiaomi Pad 6 встановлений USB 3.2, а отже, якщо у вас є сумісні пристрої, то передача даних відбуватиметься на дуже високій швидкості. Принаймні, завантажити в пам’ять планшета пару сезонів серіальчика в дорогу ви зможете реально швидко.

Ціна Xiaomi Pad 6

У базовій версії Xiaomi Pad 6 пропонує відразу 128 ГБ пам’яті. Можна вважати цей обсяг еталонним для планшетів. 64 ГБ вже дуже мало, а 128 цілком достатньо. До того ж за бажання можна докупити до нього стилус Xiaomi Smart Pen другого покоління, клавіатуру Xiaomi Pad 6 Keyboard або, якщо вам просто потрібен чохол, то Xiaomi Pad 6 Cover. Уже задумалися про покупку? Тоді давайте поговоримо про найцікавіше – ціни.

З 4 серпня на Xiaomi Pad 6 діє знижка за купоном, який потрібно взяти на сторінці з товаром. У підсумку хороший планшет обійдеться вам трохи більше, ніж у 300 доларів. До того ж перші 360 покупців отримають можливість виграти 10 Xiaomi Pad 6, 50 POCO Watch, 100 Redmi Band 2 і 200 Redmi Buds Essential. Як бачите, за ті характеристики, які пропонує Xiaomi Pad 6, ціна просто шикарна. Не відкладайте покупку в довгий ящик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024