Статті

Названо топ-5 мінусів дорогого смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

Смартфони, вартість яких перевищує 50 тисяч, уже належать до топових апаратів. Їх купують багаті люди або ж беруть у кредит. Мета покупки у всіх різна – від потреб у роботі та якісних селфі з відпочинку до банального хизування смартфоном перед іншими користувачами. Розглянемо мінуси дорогого апарату.

Камери

У топовому смартфоні дуже хороші камери. Але варто розуміти, що ніяка камера смартфона не замінить повноцінний фотоапарат з об’єктивом. Ви не зможете наблизити зображення так, як це робить хороший об’єктив. Так, є програмний “зум”, але він примітивний – просто збільшує ті пікселі, які захопила камера. Тому при спробах збільшити щось далеке якість зображення буде зернистим.

Висновок: топовий смартфон не зможе замінити навіть напівпрофесійний фотоапарат.

Автономність

Ви думаєте, що дорогий смартфон довго тримає заряд? Нічого подібного. Автономність у топового девайса може бути гіршою, ніж в апарата за 5000 гривень. Причина в зайвій потужності пристрою. А якщо ви дивитиметеся відео при високій частоті екрана, то такий девайс буде дуже швидко сідати.

Страшно втратити або розбити

Добре, якщо ви заробляєте багато і можете дозволити собі із зарплати купити парочку топових смартфонів. Погано, якщо взяли в кредит. Звичайно, можна оформити страховку на гаджет, тільки ось рішення страхової компанії бувають дуже спірними. Якщо ви втратите смартфон, то навряд чи вам компенсують його вартість, адже потрібно буде це довести.

Страховка може компенсувати пошкодження пристрою, але є дуже багато нюансів. Практика показує, що страхування смартфона рідко допомагає власнику компенсувати збитки.

Смартфони швидко старіють

Багато хто вважає, що, купивши топовий смартфон, можна не замислюватися про купівлю апарата в найближчі кілька років. Частково це так і є – залізо в дорогому пристрої буде потужним і його вистачить на кілька років із запасом. Через 2-3 роки навряд чи такий апарат буде гальмувати.

Тільки от є нюанс – найімовірніше, через кілька років користувачеві топового апарату просто не вистачить пам’яті. Нині більшість дорогих смартфонів мають на борту 256 гігабайт пам’яті. З кожним роком додатки стають дедалі важчими, а якщо врахувати те, що дорогий пристрій робить якісні фото та відео, то пам’яті може не вистачити.

Виділити не вийде

Зовні дорогий смартфон практично нічим не відрізняється від дешевого. Ба більше, їх стало настільки багато, що навіть фахівець не завжди зможе відрізнити дорогий пристрій від дешевого. Якщо раніше пасажири автобуса звертали увагу на людину, яка дістає останній айфон, то зараз у кожного другого пасажира буде зовні схожий апарат.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Який довбойоб пише статті на цьому сайті? Ще й вимірює ціну в рублях

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Neuralink скасувала операцію з імплантації чипа в мозок другого пацієнта

    Компанія Neuralink Ілона Маска скасувала операцію з вживлення імпланту в мозок другому пацієнту, яка мала…

    30.06.2024

    iPhone 16 Pro отримає нові панелі Samsung M14 OLED для двох моделей

    Згідно з останньою інформацією, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max можуть бути оснащені…

    30.06.2024

    Samsung Galaxy Watch 4 і Watch 5 отримують нові ШІ-функції з оновленням One UI 6 Watch

    Samsung розширює список моделей своїх розумних годинників, які отримали бета-оновлення One UI 6 Watch з…

    30.06.2024

    Нові функції та характеристики Samsung Galaxy S25 Ultra: що варто знати

    Авторитетний Twitter-інсайдер Ice Universe розкрив низку характеристик Galaxy S25 Ultra. Судячи з усього, топовий флагман…

    30.06.2024

    В мережі показали чохли для Samsung Galaxy Z Fold 6 та Flip 6

    Ми вже бачили витоки інформації щодо самих Galaxy Z Fold 6 та Flip 6, але…

    30.06.2024

    OnePlus Ace 3 Pro розсіює тепло на 85% краще, ніж iPhone 15 Pro Max

    Описані характеристики OnePlus Ace 3 Pro порівняно з iPhone 15 Pro Max дійсно підкреслюють переваги…

    30.06.2024