Антивірусні програми стали блокувати популярний торрент-клієнт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які також стали визначати uTorrent як шкідливий додаток

Найбільші розробники антивірусного ПЗ, такі як ESET, Sophos, TrendMicro і інші, а також Windows Defender від Microsoft, стали визначати клієнт uTorrent як шкідливий додаток.

Софтверний гігант Microsoft почав активну боротьбу проти одного з найбільших торрент-клієнтів – uTorrent. Під вбудований антивірус Windows Defender були додані якісь правила, через які система почала сприймати програму як потенційно небажану.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На офіційному сайті Microsoft створено окрему сторінку, присвячену uTorrent.

«Ця програма перестало працювати у вашій мережі, так як має погану репутацію. Воно також може вплинути на продуктивність вашого комп’ютера », – йдеться на сайті компанії.

Іншими словами, Windows Defender поміщає файл запуску uTorrent в карантин, не дозволяючи запустити програму. Однак, її можна додати в список виключень.

Крім Microsoft за торрент-клієнт взялися і найбільші розробники антивірусного ПЗ, такі як ESET, Sophos, TrendMicro і інші, які також стали визначати uTorrent як шкідливий додаток.

У компанії BitTorrent Inc вже заявили, що це проблема однієї з останніх збірок.

Як зазначається, на сайті є цілих 3 версії, одна з яких використовувалася тільки 5% клієнтів. Саме ця версія і визначалася як шкідлива. Причини цього поки не названі, але компанія вже прибрала цю збірку з сайту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.