Топ-7 функцій смарт-годинника, про які ви могли забути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато розумних годинників зараз гарні майже в усьому, але часто їх треба добре налаштувати, перш ніж почати повноцінно користуватися. Сказане стосується всіх годинників під яким би брендом вони не випускалися. У цій статті ми розглянемо, що треба зробити, щоб годинник добре працював, як його правильно налаштувати, щоб він видавав максимум того, на що здатен, і чи варто взагалі це робити, чи краще відпустити ситуацію, щоб усе було само собою. Зупинятися на якійсь конкретній моделі ми не будемо. Краще обговоримо ситуацію загалом, щоб у нас було більше розуміння.

Налаштування розумних годинників

Зазвичай додатки для роботи з годинником є дуже заплутаними. З ними налаштувати годинник стає дуже складно, хоча це їхня головна функція. Часто без пошуку відповіді в Інтернеті, розібратися в застосунку просто неможливо.

Я сам коли починаю користуватися годинником, часто забуваю про те, щоб все правильно налаштувати саме через набір складнощів додатків. Тому, зараз наведу чек-лист того, що треба зробити з годинником, щоб він працював більш повноцінно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Налаштування розумних годинників

Зазвичай додатки для роботи з годинником є дуже заплутаними. З ними налаштувати годинник стає дуже складно, хоча це їхня головна функція. Часто без пошуку відповіді в Інтернеті, розібратися в застосунку просто неможливо.

Я сам коли починаю користуватися годинником, часто забуваю про те, щоб все правильно налаштувати саме через набір складнощів додатків. Тому, зараз наведу чек-лист того, що треба зробити з годинником, щоб він працював більш повноцінно.

Цілі рухливості в смарт-годиннику

Правильно поставлені цілі дають змогу домогтися більшої мотивації. Це логічно і цілями потрібно користуватися. Після початку використання годинника поставте цілі активності і тренувань, якщо користуєтеся ними. У цьому випадку у вас буде більше мотивації зайвий раз пройтися пішки, а не доїхати на таксі або іншому виді транспорту.

Наприклад, в Apple Watch можна задати три основні активності на день і стежити за їх виконанням. А якщо захочете, можна кинути виклик друзям у тижневому змаганні. Наприкінці буде наведено рахунок і це дуже цікаво.

Використання годинника під час тренувань

Коли я користуюся годинником, я постійно забуваю або просто лінуюся запустити на ньому режим тренування, приходячи до спортзалу або сідаючи на велосипед. А якщо зробити це, то тренування фіксуватиметься і ви зможете аналізувати свою витривалість.

Я помічав, що багато хто не користується тренуваннями, але ж від користувача вимагається тільки натиснути на одну кнопку і не більше того, щоб годинник сам збирав дані. Крім цього, багато годинників з активованим тренуванням збирають більше корисної інформації – постійний моніторинг пульсу, аналіз кисню в крові та інші функції, які підтримуються годинником. Акумулятор у такому режимі буде сідати швидше, але воно того варте.

Режим тренера в розумних годинниках

Крім простого ввімкнення тренування багато годинників пропонують функцію особистого тренера. Цим режимом теж можна і потрібно користуватися, якщо ви хочете підвищити витривалість або, наприклад, навчитися бігати. Технічку годинник зможе поставити вам тільки в загальних рисах, але він точно зможе проаналізувати тренування і дати рекомендації. Щоправда, не всі годинники нативно підтримують функцію тренера, але якщо її немає, то, як правило, можна встановити сторонній застосунок.

Налаштуйте циферблат годинника

Екран багатьох сучасних годинників, навіть найпростіших, як правило, підтримує кастомізацію. Можна вибрати вотчфейс із великого набору готових варіантів. Деякі виробники пропонують магазин циферблатів, у якому зібрані сотні й тисячі рішень інших користувачів або професійних дизайнерів. Більшість з них безплатні, а деякі такі гарні, що за них не гріх заплатити кілька десятків гривень, які за них просять. А деякі моделі, на кшталт Apple Watch можуть ще й змінюватися безпосередньо на годиннику.

Як продовжити час роботи годинника

Багато користувачів переживають через те, що акумулятор їхнього годинника сідає занадто швидко. Наприклад, Apple Watch або Galaxy Watch треба заряджати максимум раз на два дні. Годинники від Huawei працюють понад тиждень, але за умови вимкнення деяких функцій.

Коли мене запитують, я пропоную не переживати через це і користуватися тим, що потрібно, а не тим, що не витрачає акумулятор. Годинник з автономністю 1-2 дні можна заряджати раз на день. Годинники, які працюють тиждень не буде проблемою заряджати раз на п’ять днів. Єдине, де варто відключати функції – дорога. Якщо ви довго їдете або йдете в похід, то треба залишити тільки найнеобхідніше або взагалі перевести годинник у режим збереження енергії.

Пошук телефону за допомогою годинника

Багато хто забуває про функцію пошуку смартфона, яка є в багатьох годинниках. Іноді вона працює тільки годинником тієї ж марки, але якщо це універсальний годинник, то можна шукати будь-який смартфон.

Якщо ви не можете знайти його вдома, просто перейдіть у меню й активуйте спеціальний режим. Телефон видасть звук і ви його легко знайдете.

Чи варто вмикати всі функції смарт-годинника

Це основні речі, про які багато хто забуває під час використання смарт-годинника. Навіть у мене є знайомі, які купили собі годинник за принципом “нехай буде більше функцій”, а в підсумку не користуються навіть багатьма базовими. Не будьте такими, згадайте все, що може ваш годинник і знайте, що ви за це заплатили. А значить, прикро буде цим не користуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.