Apple представила iPadOS 17. Те, що потрібно для планшета

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
WWDC 2023 у самому розпалі, і щойно ми побачили iPadOS 17 – це реліз операційної системи, яка стане доступною для всіх лише у вересні. Чуток та інсайдів про неї було вкрай мало, тож анонс виявився сповненим несподіваних сюрпризів. 

Відразу обмовимося: все, що було представлено для iOS 17, доступне і на iPadOS 17. 

  • Віджети домашнього екрану. Вони стали інтерактивними: можна виконувати дії без відкриття програми. Включити світло, включити пісню або позначити нагадування як виконане зараз прямо з віджету – одним дотиком. 
  • Екран блокування. Всі функції кастомізації екрану блокування з iOS 16 тепер доступні і на iPadOS 17. Віджети органічно поєднуються зі шпалерами з адаптивним відтінком для оптимізації розбірливості.

  • Ефір активності. Активні віджети дозволяють відстежувати доставку їжі, результати спортивного матчу тощо. Доступне відстеження кількох віджетів. 
  • Додаток “Здоров’я”. Тепер він приходить на iPad. Дані про здоров’я синхронізуються з iPhone та Apple Watch. Програма повнофункціональна – дозволяє робити все, що можна в iOS.

  • Нативна робота із PDF. Тепер перегляд, редагування та підпис PDF-документів працюють без сторонніх програм. У системі використовується машинне навчання для ідентифікації полів у PDF-файлі, щоб користувачі могли швидко додавати відомості, такі як імена, адреси та повідомлення електронної пошти з Контактів.
  • “Нотатки”. Воно також тепер повноцінно підтримує PDF. Тепер користувачі можуть переглядати та помічати PDF-файли та відскановані документи прямо у своїй нотатці, а завдяки інтерактивній спільній роботі оновлення з’являються в режимі реального часу, коли користувачі діляться нотаткою з іншими.
  • Stage Manager  додає ще більшу гнучкість до положення та розміру вікон, надаючи користувачам більший контроль над своїм робочим простором, а також підтримує вбудовані камери на зовнішньому дисплеї.
  • Тепер Siri можна активувати , просто сказавши “Siri”. Після активації користувачі можуть виконувати кілька команд поспіль без повторної активації.
  • У FaceTime користувачі можуть залишати аудіо- або відео, коли хтось не відповідає на дзвінок. 
    Виклики FaceTime також стають більш виразними завдяки реакціям, таким як серця, повітряні кулі, феєрверки, лазерні промені, дощ та багато іншого. Нові ефекти можна активувати за допомогою простих жестів, і інші програми для відеодзвінків також можуть їх використовувати.

Швидше за все, після закінчення заходу та виходу перших бета-версій iPadOS 17 нововведень виявиться набагато більше. Ми стежимо за новинами та оперативно розповімо про всі нові фішки системи. А ще завтра чекайте на сайті на перший погляд на iPadOS 17. Ось які планшети зможуть оновитися до цієї ОС. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.