Ґаджети

Обираємо Wi-Fi роутер – 5 моделей від дешевих до крутих

Share

Wi-Fi роутер необхідно оновлювати раз на кілька років. Якщо ваш поточний маршрутизатор був куплений 5 років тому, то пора б уже його оновити! Сучасний Wi-Fi спокійно розганяє за швидкістю кілька гігабіт на секунду, а на 5 гігагерцовому діапазоні менше перешкод – доступ у мережу буде стабільнішим. Приготував для вас 5 Wi-Fi роутерів, на які можна звернути увагу.

Підпишіться на канал, поставте лайк – цим ви допомагаєте моєму блогу розвиватися.

netis N5

Простий дводіапазонний Wi-Fi роутер – працює як у діапазоні 2.4 ГГц, так і в сучасному 5 гігагерцовому. Швидкість у першому – до 300 Мбіт/сек, а в другому режимі до 867 Мбіт/сек. У двох діапазонах пристрій працює одночасно, а це означає, що є підтримка морально застарілих гаджетів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чотири зовнішні антени дають високу якість сигналу і далекобійність Wi-Fi. Є 2 LAN порти зі швидкістю 100 Мбіт/сек. Також є USB для під’єднання зовнішнього 4G модему – зручно в разі проблем із дротовим доступом. Через USB можна підключити до роутера зовнішній накопичувач і перетворити пристрій на медіасервер. Є підтримка MU-MIMO.

Wi-Fi роутер D-link DIR-815/S

Не всім подобаються антени у Wi-Fi роутера, бо виглядає такий пристрій досить монструозно. Цікава модель від D-link, яка не має зовнішніх антен – всі вони вбудовані. Притому якість зв’язку в цьому випадку не погіршується. Цей пристрій також здатний працювати у двох діапазонах одночасно. Максимальна швидкість у 5 гігагерцовому діапазоні – 1167 Мбіт/с.

У принципі, особливої різниці між попереднім пристроєм тут немає, хіба що у відсутності антен. Але судячи з відгуків, цей роутер подобається користувачам.

TP-LINK Archer C50

Хороший Wi-Fi роутер для великої родини з 4-ма антенами. Відгуки – просто чудові. Підтримує два діапазони і одночасну роботу в них. Максимальна швидкість до 1167 Мбіт/сек. Є 4 Ethernet порти зі швидкістю до 100 Мбіт/сек. Налаштування здійснюється через веб-інтерфейс або мобільний додаток.

Mercusys MR80X

Дуже крутий роутер з підтримкою Wi-Fi 6 і максимальною швидкістю “по повітрю” до 2402 Мбіт/сек. Підійде як для великої родини, так і для професійного користувача або геймера. Є три гігабітних LAN порти. Також пристрій працює і в “старому” 2.4 гігагерцовому діапазоні. За допомогою цього пристрою можна підключати різні пристрої до мережі, зокрема й телевізори.

Чудове рішення для тих, хто займається контентом – швидкість відрізняється від звичайного Wi-Fi маршрутизатора в кілька разів. Відгуки – чудові, апарат перевірений часом.

Xiaomi Mi AIoT AX6000

Це не Wi-Fi роутер, а Wi-Fi “гармата”, можна навіть сказати більше – гаубиця. Пристрій має 7 антен і підтримує всі сучасні стандарти Wi-Fi, зокрема й Wi-Fi 6.

Витримує сильне навантаження і величезну кількість підключених пристроїв. Підходить як для великого будинку, так і для малого бізнесу. Вміє працювати в системі Mesh, коли безліч роутерів доповнюють один одного. Цей пристрій ідеальний для приміщень, в яких безліч стін. Далекобійність просто максимальна, яка тільки може бути у Wi-Fi роутера.

Швидкість по Wi-Fi – 4804 Мбіт/сек, швидкість LAN портів – 1 Гбіт/сек. Одночасно може працювати в 2-х діапазонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024