Обираємо Wi-Fi роутер – 5 моделей від дешевих до крутих

Wi-Fi роутер необхідно оновлювати раз на кілька років. Якщо ваш поточний маршрутизатор був куплений 5 років тому, то пора б уже його оновити! Сучасний Wi-Fi спокійно розганяє за швидкістю кілька гігабіт на секунду, а на 5 гігагерцовому діапазоні менше перешкод – доступ у мережу буде стабільнішим. Приготував для вас 5 Wi-Fi роутерів, на які можна звернути увагу.

Підпишіться на канал, поставте лайк – цим ви допомагаєте моєму блогу розвиватися.

netis N5

Простий дводіапазонний Wi-Fi роутер – працює як у діапазоні 2.4 ГГц, так і в сучасному 5 гігагерцовому. Швидкість у першому – до 300 Мбіт/сек, а в другому режимі до 867 Мбіт/сек. У двох діапазонах пристрій працює одночасно, а це означає, що є підтримка морально застарілих гаджетів.

Чотири зовнішні антени дають високу якість сигналу і далекобійність Wi-Fi. Є 2 LAN порти зі швидкістю 100 Мбіт/сек. Також є USB для під’єднання зовнішнього 4G модему – зручно в разі проблем із дротовим доступом. Через USB можна підключити до роутера зовнішній накопичувач і перетворити пристрій на медіасервер. Є підтримка MU-MIMO.

Wi-Fi роутер D-link DIR-815/S

Не всім подобаються антени у Wi-Fi роутера, бо виглядає такий пристрій досить монструозно. Цікава модель від D-link, яка не має зовнішніх антен – всі вони вбудовані. Притому якість зв’язку в цьому випадку не погіршується. Цей пристрій також здатний працювати у двох діапазонах одночасно. Максимальна швидкість у 5 гігагерцовому діапазоні – 1167 Мбіт/с.

У принципі, особливої різниці між попереднім пристроєм тут немає, хіба що у відсутності антен. Але судячи з відгуків, цей роутер подобається користувачам.

TP-LINK Archer C50

Хороший Wi-Fi роутер для великої родини з 4-ма антенами. Відгуки – просто чудові. Підтримує два діапазони і одночасну роботу в них. Максимальна швидкість до 1167 Мбіт/сек. Є 4 Ethernet порти зі швидкістю до 100 Мбіт/сек. Налаштування здійснюється через веб-інтерфейс або мобільний додаток.

Mercusys MR80X

Дуже крутий роутер з підтримкою Wi-Fi 6 і максимальною швидкістю “по повітрю” до 2402 Мбіт/сек. Підійде як для великої родини, так і для професійного користувача або геймера. Є три гігабітних LAN порти. Також пристрій працює і в “старому” 2.4 гігагерцовому діапазоні. За допомогою цього пристрою можна підключати різні пристрої до мережі, зокрема й телевізори.

Чудове рішення для тих, хто займається контентом – швидкість відрізняється від звичайного Wi-Fi маршрутизатора в кілька разів. Відгуки – чудові, апарат перевірений часом.

Xiaomi Mi AIoT AX6000

Це не Wi-Fi роутер, а Wi-Fi “гармата”, можна навіть сказати більше – гаубиця. Пристрій має 7 антен і підтримує всі сучасні стандарти Wi-Fi, зокрема й Wi-Fi 6.

Витримує сильне навантаження і величезну кількість підключених пристроїв. Підходить як для великого будинку, так і для малого бізнесу. Вміє працювати в системі Mesh, коли безліч роутерів доповнюють один одного. Цей пристрій ідеальний для приміщень, в яких безліч стін. Далекобійність просто максимальна, яка тільки може бути у Wi-Fi роутера.

Швидкість по Wi-Fi – 4804 Мбіт/сек, швидкість LAN портів – 1 Гбіт/сек. Одночасно може працювати в 2-х діапазонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.