Неприємна особливість Pixel Fold, про яку Google не сказала на презентації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий складаний смартфон Pixel Fold від Google став однією з найцікавіших новинок цього місяця. Однак у гаджета за $1800 знайшлася одна неприємна особливість, про яку Google на презентації вважала за краще тактовно промовчати. І стосується вона зовсім не величезних рамок і вираженої складки на екрані.

Техноблогери помітили, що Pixel Fold не розкривається на обіцяні 180 градусів. Точніше, смартфон здатний зробити подібне, але для цього доведеться докласти відчутного фізичного зусилля. Природним чином гаджет розкладається лише на 176-179 градусів, що відмінно помітно, варто лише покласти його на плоску поверхню.

Багатьом власникам Pixel Fold просто страшно розкривати його на повну, докладаючи зусилля, здається, що смартфон ось-ось зламається. Як з’ясувалося, така особливість конструкції з’явилася не випадково, це компромісне інженерне рішення від розробників. Компанія встановила шарнір з високим коефіцієнтом тертя, щоб смартфон надійно фіксувався під час розкриття в проміжному положенні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’ясувалися й інші цікаві технічні рішення. Великі рамки у смартфона з’явилися через те, що інженери перемістили більшу частину шарнірного механізму з-під дисплея в торці зверху і знизу. А захисту від води за стандартом IPx8 вдалося домогтися за допомогою герметизації кожної половинки смартфона окремо, шарніру посередині вода і так не страшна.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.