Apple Watch Ultra через півроку. Що не так

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу Apple Watch Ultra минуло вже понад півроку, я ними користуюся з першого дня світових продажів і можу сказати, що це один з найкращих гаджетів Apple за останні кілька років.

Чому?

Напевно, варто пояснити, чому для мене це один з найкращих гаджетів Apple за останні кілька років. Не дивлячись на те, що це той самий продукт, що і був раніше на ринку, в ньому привносять нововведення з першої секунди. Змінилася коробка і подача пристрою. Тепер це подається не як звичайний портативний гаджет, а як портативний гаджет для екстремальних умов. Незважаючи на те, що збереглася підтримка старих ремінців, в Ультра сильно оновлений дизайн: екран тепер плоский, він став помітно більшим, матеріали виготовлення теж помінялися, по суті, ми отримали преміальну підробку на Apple Watch, тому що дизайн віддалено нагадує звичайний годинник від купертинівців, але все стало більше, дорожче, преміальніше.

Від Ultra є відчуття нового пристрою, а не оновленої лінійки старого, а цього вже кілька років не вистачає від купертинівців – нових лінійок, нових гаджетів! Останнім One more thing на презентації були якраз перші Apple Watch понад вісім років тому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Недоліки Apple Watch Ultra

На мій погляд, найголовніший мінус Apple Watch Ultra – це ціна. Особливо з плаваючим курсом. Зараз можна знайти за 39 999 грн, тоді як series 8 – від 19 000 грн, що, звісно, теж чималі гроші, але майже вдвічі менше. А за цю різницю у нас, як я вже писав вище, новий дизайн, більший екран і преміальні матеріали виготовлення, а ще новий унікальний циферблат і точніший GPS.

Найголовніша перевага

Найбільший плюс Apple Watch Ultra порівняно з іншими годинниками бренду – це час автономної роботи. Я заряджаю годинник раз на 3-4 дні. У той час як “звичайні” series 7 доводилося заряджати максимум раз на 1,5 дня. При цьому я не вимикаю Always-On-Display, але я не тренуюся в годиннику, тому що зі спорту в моєму житті тільки баскетбол і не хочеться на тренуванні разом позбутися 40 тисяч гривень.

В іншому для мене всі нові функції Ultra не приносять користі, дайвінгом я не займаюся, в походи не ходжу, тому сигнальною сиреною не користуюся, вмикав тільки під час зйомок огляду. Голосно, здорово, але не треба.

Цікаво, що сідав я писати статтю з думкою про те, що це топовий годинник, а під час написання статті задумався про те, що його можна було б і продати…

Річ у тім, що Apple Watch я не сприймаю як гаджет, особливо Ultra, я сприймаю його як іміджевий годинник, особливо Ultra. Вони мають класний вигляд, вони там щось протягом дня рахують (заносять інформацію в здоров’я), напружують мене своїми повідомленнями, коли я просто освіжаюся водою, що мені треба ще 10 секунд старанно мити руки, просять походити, коли я сиджу на тривалій нараді. Загалом, більшу частину часу говорять мені про те, що я неправильно живу.

І якщо вже я заговорив про здоров’я, нещодавно мої Apple Watch мене образили. Я зайшов в однойменний застосунок і виявив там новий для себе показник – коефіцієнт кардіовитривалості, який, як виявилося, рахується вже кілька років. Так ось, у мене цей самий коефіцієнт нижчий за середній, що мене дуже здивувало, оскільки ще в студентські роки я активно займався легкою атлетикою, а відтоді минуло не так багато років. Хоча, вже майже 8 років минуло. Ну, загалом, це скоріше тема для окремої статті.

Підбиваючи підсумки, хочеться зазначити, що Apple Watch Ultra для мене вельми спірний гаджет, як і будь-який годинник від Apple. В принципі, для мене будь-який розумний годинник був би спірним гаджетом, оскільки мене складно змусити займатися спортом якимось там годинником. Але ось з точки зору статусу я сприймаю цей годинник як і будь-який інший. У мене є знайомі, у яких годинник коштує не одну сотню тисяч, і коли я в їхньому товаристві з одягнутими на руки Apple Watch, я вже не здаюся жебраком, скоріше здаюся людиною, яка на боці технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.