Ґаджети

Топ-5 причин чому iPad 10 – найкращий планшет Apple у 2023 році

Share

Коли Apple щойно випустила iPad 10-го покоління, тільки ледачий його не вилаяв. Слід зізнатися, ми теж були одними з тих, хто не розумів деяких рішень у ньому. Я досі не можу змиритися з тим, що iPad 10 не підтримує Apple Pencil 2 і необхідно купити оригінальний олівець і заряджати його через перехідник. Але хорошого в цьому пристрої все ж більше. Хоч у лінійці Apple є ідеальні, але дуже дорогі iPad Pro, середній за ціною, але не позбавлений компромісів iPad Air, я все одно вважаю, що саме iPad 10 є ідеальним за співвідношенням ціни, якості та продуктивності.

Посудіть самі: тут вам і сучасний безрамковий дисплей, і чудовий процесор, і класний кольоровий корпус. Усе зроблено для того, щоб ви звернули увагу саме на нього. Давайте розберемося, чому iPad 10 – найкращий планшет Apple у 2023 році.

Який вигляд має iPad

Насамперед необхідно похвалити iPad 10 і Apple за дизайн. Нарешті в Купертіно вирішили позбутися кнопки “Додому” і в своєму недорогому планшеті і зробили його безрамковим. Так, тут немає Face ID і крутого магнітного кріплення для Apple Pencil на торці. Але чи так це необхідно? Мені здається, що ні. Touch ID у кнопці блокування працює дуже непогано, а ось олівець, що випадково відвалився з бічної грані, можна загубити назовсім і це буде дуже прикро.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обов’язково зверніть увагу і на яскраві кольори корпусу. Уже набридло жити серед сірих, чорних і білих пристроїв. А тут усе якраз дуже веселеньке. А ще хочу відзначити акуратний одинарний об’єктив камери. Ніколи не розумів велику кількість камер в iPad Pro. Ну хто при здоровому глузді фотатиме на планшет? Простіше взяти смартфон. І легше, і часто швидше. Тому однозначний плюс – за зовнішній вигляд йде iPad 10.

iPad з роз’ємом USB-C

Усі дуже раділи, що Айпад 10 отримав роз’єм USB-C. Ось тільки, дізнавшись про обмеження в швидкості, відразу почали від нього плюватися. Ви серйозно думаєте, що USB-C працює на меншій швидкості – це зло? Згадайте, коли ви востаннє підключали Айпад до комп’ютера або щось на нього скидали по дротах. Я спробував і не зміг цього зробити. Тому що з 2020 року, коли дружина мені подарувала мій iPad 7, я не зробив цього жодного разу!

Я можу зрозуміти, коли користувачі під’єднують до комп’ютера iPhone, щоб скинути фотки та відео. Найчастіше це просто швидше. Але це ж планшет. Замість того, щоб виходити жовчю, краще просто оцініть, що в iPad 10 з’явився універсальний роз’єм, і ви можете використовувати одну зарядку для планшета, Макбука, Андроїд-смартфона, а в майбутньому і iPhone 15. Ось це реально круто і дуже зручно.

Екран в iPad 2022

Читали купу статей про те, що Apple зробила жахливий екран в iPad 10 з повітряним прошарком? І я читав. А потім взяв свій старенький iPad 7 і подивився в абсолютно такий самий дисплей і не зрозумів, через що істерика. Просто подивіться на характеристики:

  • Діагональ – 10,9 дюймів, IPS.
  • Роздільна здатність – 2360 на 1640 пікселів.
  • Максимальна яскравість – 500 ніт.
  • Щільність пікселів – 264 точки на дюйм.

Як бачите, тут усе в повному порядку. Пікселі ви помітите, тільки якщо будете дивитися на нього з відстані в кілька міліметрів, а всі інші показники ні в чому не поступаються однокласникам. Єдиним реальним мінусом можна назвати відсутність покриття антивідблиску. Але як часто ви користуєтеся планшетом на вулиці? Ось і я пару раз від сили. Тому не намагайтеся знайти чорну кішку в чорній кімнаті. Це чудовий екран, який буде радувати ваші очі.

Процесор в iPad 10,9

Ну а щоб уся ця конструкція ще й нормально працювала, Apple додала в iPad 10 процесор A14 Bionic. Нагадаю, що досі він встановлюється в лінійку iPhone 12 і iPad Air 4. Тобто запас міцності у чипсета більш ніж достатній, щоб задовольнити всі ваші потреби. Ви навряд чи зіткнетеся з якимись пригальмовуваннями в інтерфейсі, повільним запуском додатків і подібними неприємними речами.

Тому можете не переживати, що через рік планшет стане працювати погано. Цього не станеться. У Купертіно традиційно закладають у свої процесори великий запас і експлуатують їх на повну котушку. Звичайно, він не зрівняється з M2 в iPad Pro за швидкістю запуску програм, але і різниця в ціні між цими пристроями, звичайно, величезна.

Скільки коштує iPad 2022

Ну а найголовніше у всьому цьому, звичайно ж, ціна. У районі 20 тисяч гривень ви зможете купити iPad 10 з підтримкою Wi-Fi і 64 ГБ пам’яті на борту. Якщо не зберігати на планшеті всю медіатеку серіалів і фільмів, то цієї пам’яті має вистачити. Для смартфона у 2023 році цього вже мало, а для iPad – якраз. З урахуванням того, що iPad 10 в принципі став дорожчим, то цю ціну можна вважати цілком адекватною.

Просто подивіться, що ви отримуєте: продуктивний процесор Apple A14, великий якісний екран, сучасний дизайн, круту iPadOS, яка ідеально заточена під великі екрани, і величезний вибір аксесуарів. Тому якщо ви перебуваєте в пошуках планшета, то зверніть увагу на iPad 10. Ви точно не пошкодуєте про свій вибір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024