Топ-5 причин чому iPad 10 – найкращий планшет Apple у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Apple щойно випустила iPad 10-го покоління, тільки ледачий його не вилаяв. Слід зізнатися, ми теж були одними з тих, хто не розумів деяких рішень у ньому. Я досі не можу змиритися з тим, що iPad 10 не підтримує Apple Pencil 2 і необхідно купити оригінальний олівець і заряджати його через перехідник. Але хорошого в цьому пристрої все ж більше. Хоч у лінійці Apple є ідеальні, але дуже дорогі iPad Pro, середній за ціною, але не позбавлений компромісів iPad Air, я все одно вважаю, що саме iPad 10 є ідеальним за співвідношенням ціни, якості та продуктивності.

Посудіть самі: тут вам і сучасний безрамковий дисплей, і чудовий процесор, і класний кольоровий корпус. Усе зроблено для того, щоб ви звернули увагу саме на нього. Давайте розберемося, чому iPad 10 – найкращий планшет Apple у 2023 році.

Який вигляд має iPad

Насамперед необхідно похвалити iPad 10 і Apple за дизайн. Нарешті в Купертіно вирішили позбутися кнопки “Додому” і в своєму недорогому планшеті і зробили його безрамковим. Так, тут немає Face ID і крутого магнітного кріплення для Apple Pencil на торці. Але чи так це необхідно? Мені здається, що ні. Touch ID у кнопці блокування працює дуже непогано, а ось олівець, що випадково відвалився з бічної грані, можна загубити назовсім і це буде дуже прикро.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обов’язково зверніть увагу і на яскраві кольори корпусу. Уже набридло жити серед сірих, чорних і білих пристроїв. А тут усе якраз дуже веселеньке. А ще хочу відзначити акуратний одинарний об’єктив камери. Ніколи не розумів велику кількість камер в iPad Pro. Ну хто при здоровому глузді фотатиме на планшет? Простіше взяти смартфон. І легше, і часто швидше. Тому однозначний плюс – за зовнішній вигляд йде iPad 10.

iPad з роз’ємом USB-C

Усі дуже раділи, що Айпад 10 отримав роз’єм USB-C. Ось тільки, дізнавшись про обмеження в швидкості, відразу почали від нього плюватися. Ви серйозно думаєте, що USB-C працює на меншій швидкості – це зло? Згадайте, коли ви востаннє підключали Айпад до комп’ютера або щось на нього скидали по дротах. Я спробував і не зміг цього зробити. Тому що з 2020 року, коли дружина мені подарувала мій iPad 7, я не зробив цього жодного разу!

Я можу зрозуміти, коли користувачі під’єднують до комп’ютера iPhone, щоб скинути фотки та відео. Найчастіше це просто швидше. Але це ж планшет. Замість того, щоб виходити жовчю, краще просто оцініть, що в iPad 10 з’явився універсальний роз’єм, і ви можете використовувати одну зарядку для планшета, Макбука, Андроїд-смартфона, а в майбутньому і iPhone 15. Ось це реально круто і дуже зручно.

Екран в iPad 2022

Читали купу статей про те, що Apple зробила жахливий екран в iPad 10 з повітряним прошарком? І я читав. А потім взяв свій старенький iPad 7 і подивився в абсолютно такий самий дисплей і не зрозумів, через що істерика. Просто подивіться на характеристики:

  • Діагональ – 10,9 дюймів, IPS.
  • Роздільна здатність – 2360 на 1640 пікселів.
  • Максимальна яскравість – 500 ніт.
  • Щільність пікселів – 264 точки на дюйм.

Як бачите, тут усе в повному порядку. Пікселі ви помітите, тільки якщо будете дивитися на нього з відстані в кілька міліметрів, а всі інші показники ні в чому не поступаються однокласникам. Єдиним реальним мінусом можна назвати відсутність покриття антивідблиску. Але як часто ви користуєтеся планшетом на вулиці? Ось і я пару раз від сили. Тому не намагайтеся знайти чорну кішку в чорній кімнаті. Це чудовий екран, який буде радувати ваші очі.

Процесор в iPad 10,9

Ну а щоб уся ця конструкція ще й нормально працювала, Apple додала в iPad 10 процесор A14 Bionic. Нагадаю, що досі він встановлюється в лінійку iPhone 12 і iPad Air 4. Тобто запас міцності у чипсета більш ніж достатній, щоб задовольнити всі ваші потреби. Ви навряд чи зіткнетеся з якимись пригальмовуваннями в інтерфейсі, повільним запуском додатків і подібними неприємними речами.

Тому можете не переживати, що через рік планшет стане працювати погано. Цього не станеться. У Купертіно традиційно закладають у свої процесори великий запас і експлуатують їх на повну котушку. Звичайно, він не зрівняється з M2 в iPad Pro за швидкістю запуску програм, але і різниця в ціні між цими пристроями, звичайно, величезна.

Скільки коштує iPad 2022

Ну а найголовніше у всьому цьому, звичайно ж, ціна. У районі 20 тисяч гривень ви зможете купити iPad 10 з підтримкою Wi-Fi і 64 ГБ пам’яті на борту. Якщо не зберігати на планшеті всю медіатеку серіалів і фільмів, то цієї пам’яті має вистачити. Для смартфона у 2023 році цього вже мало, а для iPad – якраз. З урахуванням того, що iPad 10 в принципі став дорожчим, то цю ціну можна вважати цілком адекватною.

Просто подивіться, що ви отримуєте: продуктивний процесор Apple A14, великий якісний екран, сучасний дизайн, круту iPadOS, яка ідеально заточена під великі екрани, і величезний вибір аксесуарів. Тому якщо ви перебуваєте в пошуках планшета, то зверніть увагу на iPad 10. Ви точно не пошкодуєте про свій вибір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.