Так може виглядати iPadOS 17

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У мережі з’явилися рендери майбутньої iPadOS 17. Інформацію надав 9to5Mac.

Згідно з джерелом, художник концептів Паркер Ортолані створив зображення, на яких продемонстрував своє бачення майбутньої iPadOS 17. Він постарався показати, на що користувачі чекають від Apple і які зміни давно просяться на iPad.

Перш за все, Apple давно настав час дати можливість користувачам нормально працювати з вікнами додатків. Зараз вікно можна відкрити на весь екран, як на смартфоні, або помістити два вікна поруч, розділивши дисплей на дві частини. Дизайнер пропонує впровадити «вільне планування» екранного простору, дозволивши нарешті власнику iPad самостійно масштабувати та переміщати вікна, як йому зручно.

Крім того, Паркер пропонує опрацювати новий «Постановник» і додати йому кілька варіантів розподілу вікон, а також щось схоже на Mission Control в macOS. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміло, що в iPadOS 17 ніяк не можна обійтися без amazing – переробленого екрана блокування. Ортолані зобразив, по суті, той же кастомізований локскрин з iOS 16 тільки додав йому горизонтальний режим. 

Що стосується домашнього екрану, то панель Dock теж потребує доопрацювання. Наприклад, на довгий тап за іконкою програми можна призначити швидкий перегляд усіх активних вікон та керування ними. І взагалі потрібно більше контекстних меню – вони розширюють можливості. Крім того, давно настав час дозволити додавати на хоумскрин папки і файли. 

Дизайнер не забув про Apple Pencil. Він хоче, щоб Apple інтегрувала в iPadOS функції та можливості S-Pen у смартфонах Galaxy. Наприклад, було б непогано додати швидкий доступ до необхідних функцій із використанням Pencil. 

Що думаєте щодо цих ідей? Можливо, у вас є свої? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.