Топ-4 ексклюзивні функції Apple Watch Ultra, про які ви могли не знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple Watch Ultra тепер найцікавіші смарт-годинники від купертинівців за останні роки. Важко цього не визнати: Apple watch 7 і 8 просто нічим не відрізняються один від одного, зате цього року всі ексклюзивні фішки дісталися новому гаджету. Між іншим, це не тільки зміни у зовнішньому вигляді, а й залозі – те, чого так не вистачає звичайним Apple Watch. Хочете дізнатися про ці фішки? Тоді сідайте зручніше: сьогодні ми поговоримо про круті функції Apple Watch Ultra, яких немає у стандартних Apple Watch.

Помаранчева кнопка в Apple Watch Ultra

Однією з головних видимих ​​відмінностей Apple Watch Ultra від звичайних смарт-годин Apple є помаранчева кнопка Action: за її допомогою ви можете налаштувати відразу кілька функцій.

На кнопку Action можна призначити різні дії
  • Якщо натиснути та утримувати помаранчеву кнопку на Apple Watch Ultra, система активує гучну сирену, яку чути на відстані 180 метрів. Вона призначена для привернення уваги, а гучність складає 86 дБ: порівняно із гучним криком чи шумом дороги.
  • Запуск функцій Apple Watch: можете призначити на кнопку запуск Backtrack – використання GPS для створення маршруту або секундомір, початок тренування або занурення.
  • Швидкі команди: третя кнопка на смарт-годинник може використовуватися і для запуску команд, наприклад, для управління розумним будинком, змінювати функції на кнопці в різний час доби або залежно від розташування.

Крім того, третю кнопку можна використовувати для підтвердження будь-якої дії замість натискання на екран: тобто, запустити режим тренування, а надалі по натисканні перемикатися на інші опції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як збільшити яскравість у Apple Watch Ultra

Нові Apple Watch Ultra володіють найяскравішим екраном у лінійці: дисплей видає 2000 ніт при піковому навантаженні, що в два рази яскравіше за решту смарт-годин Apple. Однак за замовчуванням жодної години яскравість не встановлена ​​на максимум, оскільки активована автояркість, тому включити максимальне значення не можна. Але можна збільшити яскравість екрана вручну.

Максимальна яскравість увімкнеться сама, якщо це необхідно
  • Зайдіть у Налаштування на Apple Watch.
  • Натисніть «Екран і яскравість».
  • Натисніть на іконку сонця, щоб збільшити яскравість або змінювати її, натискаючи на зелені смужки.

Майте на увазі, що викрутити екран на 2000 або 1000 нит залежно від Apple Watch, не можна – вона активується сама за певних умов освітлення. Крім того, смарт-годинник почне швидше розряджатися, а ще можлива поява желейного ефекту – так-так, деякі Apple Watch Ultra страждають на ту ж хворобу, що і iPad mini 6 рік тому!

Нічний режим Apple Watch – що це

Apple Watch Ultra мають спеціальний нічний режим, завдяки якому елементи дисплея стають червоними. Це не тільки зручно, адже відсікається синє світло, що впливає на зір, але й допомагає трохи знизити витрату батареї. Крім того, це просто гарно. Тільки погляньте!

Таку фішку придумали спеціально для тих, кому потрібне чітке відображення дисплея у темну пору доби. Наприклад, для мандрівників, спортсменів та дослідників. Увімкнути його дуже легко.

  • При вибраному циферблаті Провідник прокрутіть Digital Crown вгору і всі елементи стануть червоними.
  • Поверніть коліщатко у зворотному напрямку, щоб вимкнути нічний режим.

Нічний режим працює тільки при включеному циферблаті “Провідник” – це його ексклюзивна фішка, тому з іншими циферблатами вона не працює. До речі, а чи ви знали, що у кожного з них своя історія? 

Як включити сирену в Apple Watch

Вище ми вже описали, що в Apple Watch Ultra є дуже гучна сирена: у неї є ритмічний малюнок, що змінюється, по якому інші зрозуміють, що щось йде не так. Однак сирена припиняється під час дзвінків або спрацювання будильника, а в інших випадках звучатиме, доки ви її самі не відключите або не сяде акумулятор. Apple не рекомендує підносити близько до вух або включати в закритому приміщенні – майте на увазі. Запустити її можна кількома способами.

Активуйте сирену, щоб подати сигнал про допомогу
  • Скажіть Сірі «Відкрити програму Сирена», після чого натисніть червону кнопку відтворення.
  • Відкрийте програму Сирена на головному екрані Apple Watch.
  • Утримуйте кнопку Apple Watch, після чого пересуньте повзунок.
  • Або призначте сирену на помаранчеву кнопку Action і утримуйте її.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.