Як продовжити час роботи Apple Watch Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple Watch ніколи не могли похвалитися великим часом автономної роботи. Власне кажучи, це можна назвати єдиним реальним мінусом цього годинника, за який користувачі їх абсолютно по праву сварять. Зважаючи на те, що більшість конкурентів у стандартному режимі демонструють не менше двох днів автономної роботи, а деякі моделі — від тижня до місяця, то скромні 18 годин Apple Watch виглядають зовсім сумно. Судячи з усього, в Apple зрозуміли, що настав час щось змінювати, і в watchOS 9 додали перероблений режим енергозбереження.

За його допомогою час роботи звичайних моделей збільшився до 36 годин. У той же час Apple Watch Ultra, які мають найбільший акумулятор з усіх Apple Watch, повинні були отримати збільшений до 60 годин час роботи. Однак ще на презентації було оголошено, що ця функція з’явиться трохи згодом. І ось у watchOS 9.1 таку можливість було додано. Розбираємось, як вона працює і що потрібно зробити, щоб вичавити з годинника все, що можна.

Як оновити Apple Watch

Погодьтеся, що час автономної роботи для розумного годинника є практично однією з найголовніших характеристик. Через невеликий корпус розмістити ємну батарею досить складно, адже крім неї необхідно впхнути в нього велику кількість різних компонентів. А при збільшенні розміру корпусу може зменшитися цільова аудиторія товару. Адже далеко не кожен погодиться носити на зап’ясті величезний важкий камінь, хоч і працюватиме він пару місяців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Саме тому виробники всіляко хитрують із програмним забезпеченням. Десь уріжуть можливості відповіді на дзвінок, десь відключать моніторинг здоров’я. У цьому плані Apple завжди відрізнялася від решти. Apple Watch надавали користувачам абсолютно всі можливості, які були в годиннику, без будь-яких обмежень. Навіть режим сну з фіксацією стадій нарешті з’явився в розумному годиннику Apple.

Тому нікого не здивувало, що в Купертіно нарешті взялися за автономність Apple Watch. Особливо це актуально для Apple Watch Ultra, які мають забезпечити працездатність навіть у найскладніших умовах. З цієї причини доопрацювання режиму енергозбереження для цієї моделі зайняло трохи більше часу. Щоб скористатися новими можливостями для продовження часу роботи, необхідно спочатку оновити годинник до watchOS 9.1. Зробити це можна так:

  • Переконайтеся, що Apple Watch Ultra заряджено як мінімум на 50% або встановіть їх на зарядку.
  • Відкрийте програму “Watch” на iPhone .
  • Перейдіть до розділу “Основні”.
  • Виберіть “Оновлення програмного забезпечення”.
  • Завантажте та встановіть watchOS 9.1 на ваш годинник.

На жаль, процедура оновлення Apple Watch ніколи не була швидкою, тому доведеться трохи зачекати. Найголовніше, щоб у процесі не розрядився Айфон. Тому раджу його також поставити на зарядку.

Режим енергозбереження на Apple Watch

Щоб продовжити час роботи Apple Watch Ultra до заявлених 60 годин, потрібно зробити кілька налаштувань. В першу чергу активувати за замовчуванням режим енергозбереження для тренувань та отримання меншої кількості GPS даних та частоти серцевих скорочень. Зробити це можна так:

До відключення режиму енергозбереження додався ще один перемикач.
  • Відкрийте список усіх програм на Apple Watch.
  • Перейдіть до опцій.
  • Виберіть “Тренування”.
  • Активуйте перемикачі “Режим енергозбереження” та “Менше даних GPS та пульсу”.

Тепер, коли ви запускатимете тренування, дані про ваш пульс зчитуватимуться один раз на хвилину, а дані GPS фіксуватимуться раз на дві хвилини. У більшості ситуацій цього буде достатньо складання точної картини тренування. Якщо вам потрібні максимально точні показники, то доведеться відключити цю функцію. Зверніть увагу, що цей перемикач доступний на Apple Watch Series 8 і Apple Watch SE 2. Однак збільшення часу роботи на цих моделях при запуску Apple не заявляє.

Але режим енергозбереження необхідно використовувати не лише під час тренувань, а й при звичайному використанні годинника. Включити його можна так:

  • Активуйте екран Apple Watch та відкрийте Пункт керування.
  • Натисніть на рівень заряду батареї.
  • Увімкніть режим енергозбереження.

При використанні цього режиму відбувається таке:

Запуск нового режиму енергозбереження виглядає так само, як і на Айфоні.
  • Вимикається Always On Display.
  • Не надходять повідомлення про пульс.
  • Годинник не вимірює у фоновому режимі пульс і рівень кисню в крові.
  • Автоматичне визначення тренувань не працює.
  • Відключаються Wi-Fi та стільниковий зв’язок для годинників з підтримкою eSIM.
  • Знижується частота процесора, через що анімації стають менш плавними.
  • Віджети на циферблаті оновлюються рідше.

Всіми цими функціями можна безболісно пожертвувати заради автономної роботи. Залишається сподіватися, що наступні покоління Apple Watch принесуть нарешті час роботи на рівні конкурентів і не доведеться заради цього влазити в різні режими енергозбереження. Тому що, по суті, це єдине, до чого можна зачепитися у розумного годинника Apple. В іншому Apple Watch – ідеальний пристрій для повсякденного використання.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.