Все, що відомо про годинник Google Pixel Watch перед релізом

Кожна компанія, що випускає смартфони, намагається побудувати довкола них екосистему. Вона являє собою цілий набір гаджетів, які легко синхронізуються один з одним. Вигода для компанії є очевидною: фірма продає більше пристроїв і, отже, заробляють більше грошей, а власники розумної техніки мимоволі стають прив’язані до одного бренду. Безумовно, у цьому плані найкраще справи йдуть у Apple. Але її американський конкурент Google теж не може залишатися осторонь. До недавнього часу в лінійці виробника не було смарт-годин, і ось з дня на день у шанувальників “корпорації добра” з’явиться можливість купити Pixel Watch – перший годинник Google.

Перший годинник Google

Про те, що в 2022 році з’явиться розумний годинник Google, стало відомо ще 11 травня, коли американська компанія проводила свою традиційну презентацію. На ній показали 2-ю бета-версію Android 13, оновлений пошук, смартфон Google Pixel 6a, а також побіжно згадали продукти, які з’являться в жовтні: лінійка флагманів Pixel 7 і смарт-годинник Google Pixel Watch .

З презентації ми дізналися, що Google знову постаралася максимально віддалитися від Apple, зробивши свій аксесуар круглим. Аналогічний підхід до реалізації годинника також використовує Samsung, проте подібний форм-фактор досі залишається менш популярним, ніж квадратні Apple Watch.

Годинник Google був показаний наживо на руці віце-президента компанії Ріка Остерло, який трохи розповів про основні функції Pixel Watch:

  • перегляд повідомлень;
  • підтримка голосового помічника Гугл;
  • прокладання маршрутів через Google Карти;
  • датчик NFC для безконтактної оплати покупок через Google Pay;
  • програма для розумного будинку Google Home;
  • вимір пульсу;
  • аналіз сну.

На презентації також було відзначено, що це далеко не всі фішки Pixel Watch , і про нові можливості годинника ми дізнаватимемося в міру наближення до дати виходу годинника Google . Так і вийшло. В кінці травня стало відомо про характеристики Pixel Watch:

  • процесор Exynos 9110 (такий самий чіп використовується в Galaxy Watch Active 2);
  • 1,5 ГБ оперативної пам’яті;
  • 32 ГБ на внутрішньому накопичувачі;
  • операційна система Wear OS;
  • акумулятор на 300 мАг;
  • вологозахист;
  • габарити: 40 мм завширшки і 14 мм завтовшки.

Але повернемось до функціональних особливостей. По-перше, вас і нас вони цікавлять більшою мірою, ніж залізяки. По-друге, 1 жовтня з’явилися нові витоки, про які розповів інсайдер Стів Хеммерстоффер. Він розповів, що вологозахист Pixel Watch буде відповідати стандарту 5ATM, екран захистить загартоване скло Gorilla Glass, годинник зможе реєструвати ЕКГ, вимірювати насиченість крові киснем і швидко сполучатися з навушниками Pixel Buds.

Екран годинника – мінуси

Поклавши руку на серце, функціями на кшталт вимірювання SpO₂ та складання ЕКГ користуються далеко не всі власники смарт-годин, навіть зацікавлені люди забувають про них протягом першого місяця експлуатації, а датчик ЧСС та вологозахист 5ATM є навіть у старому фітнес-браслет Mi Band 4. Тому, можливо, головним критерієм вибору розумного годинника є їх дизайн.

Придивіться до екрану Pixel Watch, щоб побачити широкі рамки смарт-годинника

У випадку зі смарт-годинником він виражається не тільки у форм-факторі, а й у дисплеї. Екран Pixel Watch – мабуть, головний мінус годинника Google . Ми не можемо сказати нічого поганого про його яскравість і частоту оновлення, але рамки біля дисплея дуже широкі, в чому сьогодні переконався весь світ, глянувши на живі кадри нового аксесуара Google.

В принципі, про те, які рамки у Google Pixel Watch було відомо ще 11 травня, коли нам побіжно показали роботу інтерфейсу Wear OS при прогортанні повідомлень. Вже тоді зрозуміли, що вони широкі. Але давайте будемо чесні: такі ж рамки і у смарт-годин Galaxy Watch 4, якими ви можете насолодитися. Головне, що Pixel Watch не виглядають такими громіздкими, як, наприклад, Apple Watch Ultra. Це досить легкий і універсальний годинник.

Так виглядає корпус годинника Google

Pixel Watch або Apple Watch – що краще

Вже зараз очевидно, хто буде конкурентом Pixel Watch. Це Samsung Galaxy Watch 5 та Apple Watch Series 8. Годинник Apple виглядає більш безрамковим, але ще сильніше вони виділяються на тлі аксесуарів Google своїми функціями.

Так виглядають Pixel Watch на фоні Apple Watch Series 8

У Apple Watch Series 8 є термометр, датчик виявлення падінь та ДТП. Усього цього, зважаючи на все, у Pixel Watch не буде. Але для підтвердження або спростування таких здогадів все-таки краще дочекатися презентації Google, що насувається .

Дата виходу Pixel Watch

6 жовтня відбудеться презентація Google, в ході якої американська корпорація розповість про смартфони Pixel 7 і Pixel 7 Pro, а також про смарт-годинник Pixel Watch. Але за кілька днів до події ми вже знаємо все про ціни та дату виходу аксесуара.

Придбати Pixel Watch можна буде починаючи з 13 жовтня. Підтвердженням цього є сторінка аксесуара, що носиться в німецькій версії онлайн-магазину Amazon. Ціна Pixel Watch – 349 $ у версії без SIM-карт і 399 $ у модифікації з підтримкою LTE. Виходить, що годинник Google трохи дешевше за Apple Watch Series 8, але в той же час є ймовірність відсутності окремих функцій, характерних для конкуруючого пристрою Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.