Які моделі AirPods захищені від води

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Починаючи з iPhone 7 та iPhone 7 Plus, у лінійці масових продуктів Apple з’явилися водостійкі девайси. Ці смартфони не можна назвати по-справжньому водонепроникними; їх проклеювання лише захищає внутрішні компоненти від бризок або поту. Крім того, гарантія Apple не покриває випадків поломки, пов’язані з рідиною.

А що про AirPods? Їх можна мочити під краном чи кидати в калюжу? Як вони реагують на піт? Давайте розумітися.

Які AirPods не пропускають воду

Якщо ми говоримо про навушники, а не про кейс, то водостійкими моделями є лише AirPods Pro (обох поколінь) і AirPods 3, які були представлені в 2021 році. Ці моделі захищені за стандартом IPX4 та стійкі до бризок води та поту (наприклад, під час тренувань). А ще їх можна носити під час слабкого чи помірного дощу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лінійці Beats водостійкими за тим самим стандартом вважаються моделі Powerbeats, Powerbeats Pro, Beats Studio Buds та Beats Fit Pro.

Виходить, що AirPods 1 та 2 поколінь не мають жодної сертифікації водозахисту. Те саме стосується AirPods Max.

При цьому не варто плутати захист IPX4 з водонепроникністю. Apple перераховує те, чого не можна робити з навушниками:

  • Тримати під проточною водою (просто під краном)
  • Плавати в AirPods
  • Використовувати їх у сауні або у подібних місцях з підвищеною вологістю
  • Підставляти під сильний струмінь води.

Варто відзначити, що реальні тести гідрофобності AirPods показують набагато кращі результати, ніж заявляє сама Apple, але перевіряти якість проклеювання краще не варто. Ніхто не поверне вам гроші, якщо навушники «нап’ються» та відмовляться працювати.

А що з кейсами?

Що стосується зарядних кейсів (чохлів) AirPods, то рейтинг водостійкості IPX4 заявлений лише для одного з них – кейсу AirPods 3. При цьому чохол від AirPods Pro не має такої позначки, не кажучи вже про базові AirPods 1 і 2.

Крім того, захист IPX4 має кейс оригінальних навушників Powerbeats.

Пара нюансів

Навіть якщо у вас в руках знаходиться модель, захищена за стандартом IPX4, не варто цим зловживати. Перед тим, як покласти навушники в кейс на зарядку, обов’язково витріть їх від залишків вологи, щоб запобігти окисленню контактів. Крім того, пам’ятайте, що згодом захист від води стає гіршим — тобто чим старші навушники, тим більше шансів їх «утопити».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.