Названо найкращі роутери для домашнього використання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір роутера для будинку залежить від бюджету. На другому місці – вимоги та планований режим використання. Представляємо кілька найкращих роутерів на сьогодні.

1. Archer AX11000 від TP-Link – один із найкращих роутерів, який підтримує стандарт Wi-Fi 6. Трисмуговий маршрутизатор дозволяє підключати велику кількість пристроїв. 8 портів Ethernet для формування великої локальної мережі. На додаток є 2 USB порти.

2. R15 Smart Router (D-Link) – недорогий варіант із підтримкою Wi-Fi 6. З особливостей – «розумний» режим з контролем пропускної спроможності, що розподіляється для всіх підключених пристроїв. Максимальна кількість пристроїв, що підключаються – 128. Додаткові плюси: простота налаштування, надійність і три провідні порти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. LinkSys MR8300 – ще один бюджетний варіант для дому. Роутер має велику площу покриття, придатну для великого будинку. Кількість пристроїв, які підключаються, – кілька десятків. Відмінне поєднання ціна/якість.

4. Netgear Nighthawk XR300 – ще один топовий геймерський роутер. У пристрої встановлено спеціальне програмне забезпечення для покращення пропускної спроможності для ігор та стрімінгу. За іншими параметрами (швидкість, затримка, стабільність) роутер також займає лідируючі позиції.

5. Asus RT-AC86U підійде для великих приватних будинків за рахунок посилення сигналу Wi-Fi на середніх та далеких відстанях. Є 4 порти LAN, Gigabit Wan. Як додаткові особливості – USB 2.0 і 3.0

6. Eero Home Wi-Fi – домашній сітчастий маршрутизатор з площею охоплення до 140 м2 та високими стандартами безпеки.

7. Nest Wi-Fi від Google – це система, яка дозволяє легко налаштувати мережу маршрутизаторів для охоплення сигналом всього будинку. Це невеликі та стильні маршрутизатори з вбудованим розумним помічником Google Home Assistant для голосового керування, підключення смарт-пристроїв від Google та інших сумісних елементів.

Роутери для оптоволоконного інтернету

Для доступу до інтернету через оптоволоконний кабель можна рекомендувати наступні моделі:

  • EXO AC2600 MU-MIMO (виробник D-Link)
  • Synology RT2600ac
  • Archer C5400 v2 (TP-Link)

Тарифні плани провайдерів оптоволоконного інтернету зазвичай включають безкоштовне надання роутера. Для максимального комфорту та стабільності стандартну модель можна замінити на запропоновані пристрої.

Важливо:

Будь-який роутер, навіть найсучасніший, із передовими функціями, виявиться марним без високошвидкісного та стабільного доступу до Internet. Переконайтеся, що ваш провайдер може надати доступ до мережі з прийнятними параметрами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.