Ґаджети

Усі відмінності нового MacBook Air від старого. Різниця в ціні того варте?

Share

Apple оновила лінійку MacBook Air, представивши другу модель ноутбука фірмовому процесорі. При цьому залізо — не єдина його перевага. Він також вражає дизайном. 

Вивчили характеристики та порівняли новинку з попередньою моделлю – MacBook Air (2020) M1. Ось що вийшло. 

Дизайн

Новий MacBook Air отримав радикально оновлений корпус. Насамперед, він квадратної форми, у попередника — клиноподібної. Габарити новинки трохи збільшилися у висоту – 30,41 х 21,5 см у моделі з M2 проти 30,41 х 21,24 см у пристрою з M1. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступне покоління ноутбуків Apple виправдовує характеристику “повітряний”. Новий пристрій легший за старий на 50 грамів і важить 1,290 кг. Забарвлень корпусу стало більше – у нової моделі їх чотири: сріблястий, сірий, золотий і чорний. У моделі з M1 їх три: золотистий, сріблястий і сірий космос. 

Екран

Головне нововведення – виріз у екрані під веб-камеру. Таким же оснащуються останні моделі MacBook Pro та iPhone з 2017 року. Це дозволило інтегрувати збільшений екран, зберігши у своїй габарити колишніми. 

У MacBook Air М2 став більшим, чіткішим і яскравішим екран. Він оснащений дисплеєм зі збільшеною діагоналлю до 13,6 дюйма, роздільна здатність – 2560 x 1664, і яскравість – 500 нит. У Air M1 перераховані параметри нижче: діагональ екрану – 13,3 дюйма, роздільна здатність – 2560 x 1600, яскравість – 400 нит. 

Інші характеристики у ноутбуків абсолютно однакові. Тип підсвічування – LED Retina, колірне охоплення P3, підтримується технологія True Tone.

Клавіатура, порти, веб-камера

Apple використовує клавіатуру Magic Keyboard, від механізму “метелика” вона відмовилася у всіх моделях ноутбуків, раніше вона застосовувалася в моделях з 2016 по 2019 рік. Air M1 оснащується також Magic Keyboard, тому відмінностей немає. 

Обидва ноутбуки на клавіатурах мають дві особливості — на клавіші Fn у лівому нижньому куті розміщено значок глобуса, так що тепер вона відповідає за перемикання мов і виклик емодзі; крім того, замість клавіші виклику Launchpad (F4) тепер кнопка запуску пошуку Spotlight, а клавіші регулювання яскравості клавіатури (F5 та F6) замінили на кнопки запуску диктування та увімкнення/вимкнення режиму «Не турбувати». 

У новий ноутбук додано заряджання MagSafe. Продаватиметься кабель окремо. За іншими роз’ємами він схожий з попередником – два USB-C та один 3,5 мм.  

MacBook Air М2 оснащений новою веб-камерою FaceTime HD з роздільною здатністю 1080p. Вона також отримала збільшений сенсор та більші пікселі. У MacBook Air М1 стоїть стародавня веб-камера з 720р. 

Залізо 

MacBook Air (2022) працює на новому процесорі M2. Він пропонує на 18% збільшену продуктивність щодо M1 та графічний процесор на дев’ять або 10 ядер залежно від комплектації — на дев’ять у мінімальній та на 10 у всіх інших. 

M2 також оснащений графічним процесором Apple наступного покоління з 10 ядрами – на два більше, ніж у M1. У поєднанні з великим обсягом кеш-пам’яті та більш високою пропускною здатністю 10-ядерний графічний процесор забезпечує приріст графічної продуктивності до 25% порівняно з M1 при тому рівні потужності і до 35% при максимальній потужності. 

MacBook Air (2022) забезпечує до 18 годин відтворення відео. Його попередник має аналогічний показник автономності. Новинка оснащена швидкою зарядкою, яка заповнює до 50% ємності акумулятора а 30 хвилин. Тільки для цього потрібно докупити потужніший блок живлення. 

Ціна

MacBook Air 2022 коштуватиме від $1199 у мінімальній комплектації. Air 2020-го коштував від $999, ноутбук подорожчає на $200 у США. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: MacBook
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024