Влада США заарештувала українського хакера, який злив дані про нові MacBook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство юстиції США оголосило про арешт українця Ярослава Васінського. Навесні він разом із угрупуванням REvil зламав одного з постачальників Apple і опублікував креслення останніх MacBook Pro задовго до офіційної презентації. Завдяки ним стало відомо про повернення MagSafe, HDMI та SD-рідера, а також інші особливості ноутбуків.

Креслення вдалося видобути з мережі компанії Quanta Computer, яка займається виробництвом Mac, а також комп’ютерів для Dell, HP та інших компаній. REvil вимагала від Apple заплатити викуп у розмірі 50 млн доларів за дані про невипущені продукти, що залишилися у них, але через кілька днів це повідомлення, як і всі документи, були видалені з сайту хакерів.

Васінського заарештували у Польщі — йому загрожує до 115 років позбавлення волі. Наразі він очікує екстрадиції до США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ФБР також розшукує другого члена REvil — росіянина Євгена Поляніна, якого звинувачують у більш ніж трьох тисячах хакерських атак на американські компанії. Йому загрожує до 145 років позбавлення волі.

Влада США пропонує нагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе встановити особу та визначити місцезнаходження керівників угруповання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.