Wylsacom порівняв старий і сучасний ігрові ноутбуки

Валентин Пєтухов з’ясував, як ноутбуки для любителів ігор змінилися за 15 років.

Огляд Валентин почав з моделі ROG 2006 року.

Ноутбук ROG A8JP має діагональ 14,1 дюйма, Intel Core 2 Duo, жорсткий диск на 120 ГБ (тому пристрій працював не так швидко, як зараз), 1 ГБ оперативної пам’яті, роздільна здатність – не дуже велика – 1440×900, досить громіздкий за нинішніми мірками корпус. Були також вже не використовуються DVD-привід і слот для Express Card. А ще в комплекті з цим ноутбуком йшли сумка, мишка, блок живлення. Головний мінус пристрою, як зауважив Wylsacom, – не особливо якісні петлі, які з’єднували екран з клавіатурою.

З ігор він “тягнув” The Elder Scrolls IV: Oblivion, Half-Life 2: Episode One, FlatOut 2, Company of Heroes, Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas, Call of Juarez, Call of Duty 4, Call of Duty: Modern Warfare, Crysis, Dark Messiah of Might & Magic. Правда, зазначив Валентин, на ноутбуці дуже швидко ці ігри перестали запускатися на максимальних налаштуваннях, а потім і зовсім. Але прослужив він досить довго при цьому.

У комплект з ROG STRIX SCAR 17 виробник поклав фірмову кепку, шкарпетки, блок живлення з проводом, сумка для ноутбука, різна документація. Це досить багато, тому ведучий зробив висновок, що проблем з комплектацією у ASUS не було ніколи. А ще можна підключити ноутбук до спеціального діджейській мікшеру Rog Remix (який теж йде разом з пристроєм – це та коробка, де лежить сам ноутбук) і створювати музику.

Також з додав достоїнств, на думку Wylsacom, – суперкастомна клавіатура з блакитними кнопками, спеціальними значками Alan Walker, тонкий і компактний корпус, процесор Ryzen 9 5900HX, RTX 3050, хороший кулер з різними лопатями і новий термоінтерфейс – рідкий метал.

За підсумками порівняння блогер дійшла висновку: раніше доводилося вибирати з компромісів, а сьогодні компромісів вже немає – можна бути геймером з усіма зручностями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.