Samsung Galaxy Buds Pro здатні замінити слуховий апарат

Samsung довела ефективність використання навушників Galaxy Buds Pro в якості слухового апарату. В ході експерименту пристрій показав результати на рівні спеціалізованих приладів для корекції легких і середніх порушень слуху.

Фахівці медичного центру Samsung оцінювали роботу бездротових навушників і порівнювали їх зі слуховими апаратами по декількох категоріях:

  • Електроакустична оцінка: перевірка рівня звукового тиску на виході, частотного діапазону, еквівалентного вхідного шуму і загальних нелінійних викривлень
  • Оцінка посилення звуку: перевірка рівнів посилення звуку на семи різних частотах
  • Оцінка клінічних характеристик: перевірка рівня слуху людей як з пристроями, так і без них, а також їх здатності розпізнавати мову.

Згідно з оцінками компанії, одним з ключових переваг навушників стала функція Ambient Sound. Вона фільтрує навколишній шум, посилюючи звук до 20 децибел. Galaxy Buds Pro оснащені двосторонніми динаміками з 11-міліметровим вуфером і 6,5-міліметровим твитером. Навушники показали ефективність на рівні продаваних в аптеках клінічних приладів.

Невідомо, чи можуть подібні пристрої інших виробників виконувати функцію посилення. Інженери вказують, що робота навушників гарантується тільки при легких і середніх ступенях порушення слуху.

Результати експерименту були опубліковані в авторитетному медичному журналі Clinical and Experimental Otorhinolaryngology (CEO), присвяченому дослідженням вух, носа і горла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.