Ґаджети

Майбутні Apple MacBook стануть менше грітися

Share

MacBook – не самі холодні ноутбуки, особливо під навантаженням. Така плата за швидкий процесор в компактному корпусі. І в майбутньому Apple може зменшити нагрів своїх лептопів, при цьому зробивши їх ще швидшими – саме про це розповідає новий патент купертіновского гіганта.

У ньому описана технологія створення висувних ніжок: коли ви відкриваєте кришку, то спеціальний механізм робить їх довшими на 3.8 мм, що дозволяє підняти MacBook над поверхнею і тим самим поліпшити тепловідвід. Більш того, це тільки половина патенту: Apple також розглядає можливість додавання на задню кришку висувного блоку з вентиляційними отворами. 

Таке рішення дозволить забезпечити значне збільшення припливу холодного повітря до процесора, що дозволить йому менше грітися або ж почати працювати на більш високих частотах. Що цікаво, в патенті сказано, що такий відважний блок також буде сприяти відкриттю кришки на більший кут.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-якому випадку потрібно розуміти, що це – лише патент, і не факт що такі висувні рішення з’являться в нових MacBook, особливо якщо врахувати енергоефективність ARM-процесорів Apple. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleMacBook
  • Останні записи

    У мережі з’явилися перші чутки про iPhone 17

    До презентації лінійки iPhone 16 залишилося менше півроку, а інсайдери вже діляться своїми припущеннями щодо…

    06.05.2024

    Якими iPhone та iPad задоволені користувачі: свіжий рейтинг AnTuTu

    Розробники бенчмарку AnTuTu склали топ девайсів Apple, які заробили найкращу репутацію та мають найкращі відгуки від користувачів.…

    06.05.2024

    Samsung представила перший створений за допомогою ШІ мобільний 3-нм процесор

    Samsung представила мобільний процесор – перший в історії, створений за допомогою штучного інтелекту. У співпраці…

    06.05.2024

    Samsung збільшить автономність Galaxy S25 за допомогою ШІ

    Samsung планує покращити автономність роботи свого нового флагмана Galaxy S25 за допомогою інноваційної технології, заснованої…

    06.05.2024

    Розкрили характеристики смартфона Sony Xperia 1 VI

    У мережі опублікували характеристики флагманського смартфона Sony Xperia 1VI. Офіційна прем'єра очікується 17 травня, а…

    06.05.2024

    OnePlus Nord CE 4 Lite пройшов чергову сертифікацію

    В даний час OnePlus працює над створенням Nord CE 4 Lite, наступника OnePlus Nord CE…

    06.05.2024