Майбутні Apple MacBook стануть менше грітися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

MacBook – не самі холодні ноутбуки, особливо під навантаженням. Така плата за швидкий процесор в компактному корпусі. І в майбутньому Apple може зменшити нагрів своїх лептопів, при цьому зробивши їх ще швидшими – саме про це розповідає новий патент купертіновского гіганта.

У ньому описана технологія створення висувних ніжок: коли ви відкриваєте кришку, то спеціальний механізм робить їх довшими на 3.8 мм, що дозволяє підняти MacBook над поверхнею і тим самим поліпшити тепловідвід. Більш того, це тільки половина патенту: Apple також розглядає можливість додавання на задню кришку висувного блоку з вентиляційними отворами. 

Таке рішення дозволить забезпечити значне збільшення припливу холодного повітря до процесора, що дозволить йому менше грітися або ж почати працювати на більш високих частотах. Що цікаво, в патенті сказано, що такий відважний блок також буде сприяти відкриттю кришки на більший кут.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-якому випадку потрібно розуміти, що це – лише патент, і не факт що такі висувні рішення з’являться в нових MacBook, особливо якщо врахувати енергоефективність ARM-процесорів Apple. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.