Розумні окуляри Facebook будуть гірші, ніж очікувалося

Топ-менеджер Facebook Девід Венер розкрив подробиці про прийдешні фірмові окуляри доповненої реальності. Новини виявилися не надто обнадійливими: за його словами, перша AR-гарнітура компанії не отримає ряду анонсованих раніше функцій.

Вперше про розумних окулярах Facebook стало відомо в 2019 році, коли Марк Цукерберг оголосив про співпрацю з компанією Luxottica і її брендом Ray-Ban. В рамках цього партнерства розроблялися окуляри з кодовою назвою Stella. Фінансовий директор Facebook підтвердив, що IT-гігант активно продовжує розвивати проект, а технології доповненої і віртуальної реальності залишаються ключовими областями інвестицій для компанії.

«Доповнена і віртуальна реальність можуть стати наступною платформою, яку ми вважаємо природним розвитком глибини і різноманітності обчислень в поєднанні з соціальним аспектом, тому ми так багато інвестуємо в цю область», – заявив Девід Венер.

Проте за словами топ-менеджера, гарнітура «не близька» до того, чого компанія сподівалася досягти за допомогою AR-технологій. На жаль, як і під час презентації окулярів Ray-Ban AR в вересні 2020 року, Facebook не розкрила технічних характеристик пристрою. 

Згідно з коментарями глави відділу апаратного забезпечення Facebook Ендрю Босуорта, компанія розглядає можливість впровадження технології розпізнавання осіб в розумні окуляри, але тільки якщо користувачі і регулятори схвалять цю функцію. Босворт також підтвердив, що Facebook планує випустити смарт-аксесуар Ray-Ban ближче до кінця 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.