Apple готує AR-шолом за $ 3000 – у нього 12 камер і 8K-дисплеї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналісти видання The Information з посиланням на джерела, знайомі з планами Apple, розповіли про розробку шолома змішаної реальності, який може стати одним з найдорожчих на ринку. За допомогою дюжини камер він буде накладати на реальний світ віртуальні елементи.

Гарнітура нібито отримає два дисплея з 8K і датчик LiDAR, який зараз використовується в старших моделях iPhone 12 і iPad Pro, для правильного масштабування об’єктів. Також в ній застосують технологію відстеження погляду – щоб знизити навантаження на процесор, чітке зображення буде формуватися тільки в тій області, куди дивиться користувач. Все, що потрапляє в зону периферійного зору, відобразиться в низькій роздільній здатності.

Журналісти ознайомилися з внутрішніми зображеннями Apple прототипу 2020 року і спробували відтворити приблизний зовнішній вигляд:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шолом буде коштувати дорожче більшості аналогів, але дешевше Microsoft HoloLens за $ 3500.. В Apple обговорюють ціну в $ 3000. Через це компанія планує організувати огранений число поставок – близько 250 тисяч в перший рік випуску, але плани ще можуть змінитися.

Передбачається, що шолом надійде у виробництво вже в 2022 році на тайванському заводі Pegatron, де збираються iPhone і iPad. Але, оскільки гаджет нішевий, його випуск можуть відкласти.

За даними видання, Apple також розробляє окуляри з доповненою реальністю для масового ринку, але через технічні проблем вони з’являться мінімум через роки після релізу шолома. Працює компанія і над гарнітурою віртуальної реальності – раніше про неї розповідала газета Bloomberg.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.