Огляд Huawei Watch Fit – бюджетний та універсальний смарт-годинник

Компанія Huawei минулого року презентувала смарт-годинник Huawei Watch Fit, який став середнім рішенням між Huawei Band 4 та Huawei Watch GT 2. Дизайн цього смарт-годинника нагадує щось середнє між Apple Watch та Huawei Band 4, тому виглядає достатньо цікаво. Варто розібратися, що пропонує цей смарт-годинник та чи його розглядати, як варіант для покупки. 

Оснащення 

Смарт-годнник оснащений єдиною кнопкою на правій грані та спеціальним роз’ємом для зарядки. Роз’єм для зарядки, звісно, пропрієтарний, але достатньо зручний та легкий у використанні. Модель доступна у рожевому, чорному та сріблястому кольорах, при цьому колір ремінця буде рожевим, чорним та м’ятним. Кріплення ремінця достатньо зручне. Сам смарт-годинник важить 34 грами з ремінцем, вага без нього складає 21 грам.

Дисплей 

Модель оснащена OLED-дисплеєм з діагоналлю 1.64 дюйма, при цьому роздільна здатність складає 456 х 280 пікселів (показник PPI складає 326). Доступно багато циферблатів для завантаження, деякі з них можна налаштувати під себе, завантажити їх можна за допомогою додатку Huawei Health. Дисплей добре читається при будь-якому освітленні. 

Операційна система Lite OS

Huawei Watch Fit працює під управлінням операційної системи Lite OS, ця сама операційна система працює і на інших наручних девайсах модельного ряду Huawei Watch. Операційна система була перепрацьована для прямокутного дисплея та виглядає краще, ніж на девайсах Huawei Band. Девайс працює на чіпсеті DK3.5+ST, яка слабша, ніж Kirin A1, який використовується у дорожчих девайсах, але операційна система виглядає справді непогано. 

Завдяки просунутій системі жестів годинник достатньо непоганий в управлінні. Є багато популярних фішок, таких як “знайти мій телефон”, будильник, режим “не турбувати”, які доступні прямо зі шторки операційної системи. Також у годинника є функції музикального плеєра та кнопка спуску затвора камери. 

Автономність 

За автономність Huawei Watch Fit відповідальний досить непоганий акумулятор об’ємом 180 мАг, який може запропонувати непогану автономність – близько 10 днів. У випадку дуже активного використання автономність може бути на декілька днів меншою. 

Фітнес та спортивні режими

Huawei Watch Fit підтримує 96 різноманітних спортивних активностей, серед яких є ходьба, біг, плавання у різних стилях та багато інших. Є можливість вимірювання пульсу та SPo2. Щоправда, трекінг рівня насиченості кисню в крові є дещо обмеженим і не може працювати цілодобово. Huawei Watch Fit захищений за стандартом 5ATM, що означає, що його безпечно можна використовувати під час плавання у басейні. 

Висновки

Huawei Watch Fit буде ідеальним доступним варіантом для молодої людини, адже він виглядає, хоч і не унікально, але справді непогано, при цьому оснащений великою кількістю фішок. По суті, смарт-годинник пропонує всі ті самі функції операційної системи Lite OS, що і значно дорожчі смарт-годинник Huawei, наприклад, Huawei Watch GT 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.