Ґаджети

Apple задумала знищити свій міні-планшет, замінивши його на суперсучасний iPhone

Share

В найближчому майбутньому Apple може відмовитися від iPad mini на користь нового iPhone з великим складаним дисплеєм. Компанія вже працює над ним і навіть запатентувала кілька варіантів його дизайну.

Компанія Apple може згорнути виробництво і продаж планшетного комп’ютера iPad mini. За даними порталу The Verifier, в недалекомк майбутньому він поступиться місцем ще одному смартфону iPhone, якого ще не було в лінійці компанії.

На заміну iPad mini може прийти iPhone зі складаним екраном. В цьому плані Apple не зробить революцію – перший серійний смартфон з гнучким дисплеєм був показаний ще в лютому 2019 року і ним став – Samsung Galaxy Fold першого покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заміна iPad mini на смартфон не позбавлена логіки. В розкладеному вигляді екран майбутнього девайсу можна буде порівняти з дисплеєм найсучаснішого iPad mini п’ятого покоління зразка березня 2019 року – 7,9 дюйма.

Тобто Apple зможе вмістити дисплей приблизно таких же габаритів в більш компактний корпус за рахунок можливості складання і більш тонких рамок по периметру матриці.

Переваги і недоліки

Заміна iPad mini на складаний iPhone може бути вигідна кінцевим споживачам. Вони отримають пристрій «два в одному» – і планшетний комп’ютер, і смартфон. При наявності у майбутнього гаджету додаткового екрану великих розмірів для взаємодії з пристроєм навіть не доведеться постійно розкладати його, як це реалізовано в Samsung Galaxy Z Fold 2 (друге покоління Galaxy Fold).


З іншого боку, купуючи два окремих пристрої в єдиному корпусі, покупцеві доведеться заплатити за кожен з них. За попередніми даними, на старті продажів складаний iPhone у версії з 8 ГБ оперативної пам’яті і накопичувачем на 256 ГБ буде коштувати в межах $ 1500 (42 199 за курсом на 13 листопада 2020 р.) на території США. Для прикладу, базова версія смартфона iPhone 12 Pro Max в США коштує $ 1099 (30 919 гривень), А iPad з 64 ГБ пам’яті і без LTE оцінюється в $ 399 (11 225 тисяч гривень.), що в сумі дає приблизно ті ж $ 1500. Згаданий Samsung Galaxy Z Fold 2 без урахування знижок і акцій оцінюється в $ 2000. (56 265 гривень) В США.

Apple не коментує інформацію про існуючу роботу зі створення складного iPhone, але тому є ряд непрямих підтверджень. За даними порталу Macrumors, ще в лютому 2020 року вона запатентувала пристрій зі складним корпусом і шарнірним механізмом на місці згину. У червні 2020 року з’явився ще один патент, який демонструє один з варіантів дизайну майбутнього гаджета компанії.

У вересні 2020 року інсайдер Ice Universe, який регулярно публікує достовірну інформацію про новинки Apple, повідомив, що вона готується замовити у Samsung виробництво великої партії складаних дисплеїв. На момент публікації матеріалу не було відомо, чи була укладена угода, але в разі підписання контракту поставки повинні початися протягом найближчого року.

Швидку появу складаного гаджету Apple передрікає ще один відомий інсайдер – Джон Проссер (Jon Prosser). Ще в червні 2020 року він написав у своєму Twitter, що у Apple вже є прототип такого пристрою, але уточнив, що появу серійної версії слід чекати не раніше другої половини 2021 року.

З ким доведеться конкурувати Apple

Протягом 2019 і 2020 років багато відомих виробників приступили до виробництва складаних смартфонів. Компанія Samsung має в своєму розпорядженні три моделі – Galaxy Fold, його нащадок Galaxy Z Fold 2 і розкладачка Galaxy Z Flip.

У листопаді 2019 року компанія Lenovo під брендом Motorola випустила розкладачку RAZR 2019, виконану в стилі оригінальної і колись дуже популярної в Європі RAZR V3 зразка початку XXI століття.


Не відстає і компанія Huawei зі своїми двома поколіннями смартфона Mate X. Над своїм гнучким смартфоном працює і компанія Xiaomi, але на 13 листопада 2020 року він ще не був готовий.

Навіть компанія Microsoft спробувала захопити частину нового ринку зі своїм Android-смартфоном Surface Duo, анонсованим восени 2019 року, але вийшов він лише через рік.


Однак в цьому пристрої замість одного гнучкого дисплея встановлено два звичайних, плюс сам по собі він має цілу купу апаратних проблем і поки не може похвалитися високими продажами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024