Сьогодні Apple презентує перший MacBook з процесором SoC Silicon: новинка буде коштувати дешевше, ніж очікувалось

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологічний гігант з Купертіно планує провести онлайн-захід, присвячений запуску нового MacBook вже сьогодні. Очікується, що ноутбук вперше буде побудований на базі SoC Apple Silicon, цей процесор може в підсумку отримати назву Apple A14X Bionic.

Очікується, що використання власних процесорів Apple на базі ARM для MacBook забезпечить кращу продуктивність і більший час роботи без підзарядки в порівнянні з існуючими ноутбуками на базі процесорів Intel. У той же час очікується зниження цін. До офіційного анонса нового MacBook залишилося ще кілька годин, однак деякі аналітики припускають, що ціни можуть знизитися приблизно на 200 доларів.

Аналітик Самік Чаттерджі з JP Morgan вважає, що нова модель Mac на базі SoC Apple Silicon буде дуже важливою для Apple. Це пристрій офіційно започаткує дворічний перехід на нові чіпсети. Чаттерджі вважає, що більш низька вартість виробництва може привести до появи більш доступних Mac, орієнтованих на широкий ринок. Зокрема, аналітик стверджує, що Apple могла б випустити модель за ціною між MacBook Pro і MacBook Air. Також він вважає, що Apple може продати від 10 до 15 млн нових ноутбуків при початковій середній ціні продажу в 1000 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.