Xiaomi Mi Smart Speaker – розумна колонка з голосовим помічником Google Assistant

Сьогодні запущена в продаж розумна колонка під назвою Xiaomi Mi Smart Speaker, а оснащена вона голосовим помічником Google Assistant, завдяки чому їй можна віддавати команди англійською, російською та багатьма іншими мовами, причому з плином часу функціональні можливості цього ШІ розширюються, тобто він здатний виконувати все більше і більше різних дій.

Новинка виготовлена ​​з високоякісного пластику (не має запаху), а її корпус має овальну форму, тому цей пристрій буде дуже гармонійно виглядати в будь-якому інтер’єрі. За допомогою вбудованого в колонку Google Assistant голосового помічника можна управляти розумною технікою в будинку, встановлювати будильник, вмикати музику, відправляти повідомлення, озвучувати повідомлення з телефону, дізнаватися прогноз погоди, прокладати маршрут, викликати таксі, а також здійснювати інші дії. 

Цей електронний пристрій під назвою Xiaomi Mi Smart Speaker в стані підключатися до інших пристроїв і керувати ними, якщо вони підтримують таку можливість. За відтворенням якісного звуку відповідають два динаміки.

Кожен з цих двох динаміків забезпечує потужність в 12 Вт, а відповідають за такий гучний звук драйвери розміром 63,5 мм, що володіють підтримкою технології DTS Sound. В основі цього електронного пристрою лежить процесор Texas Instruments TAS5805M, який доповнений додатковими компонентами для коректної роботи. 

Новинка може похвалитися модулями зв’язку Wi-Fi 802.11ac і Bluetooth 5.0 LE, тому їй під силу підключатися не тільки в домашній або робочій точці доступу, а ще й, крім цього, підключатися до різних гаджетів, аж до смартфонів, коли вони знаходяться поблизу. За рахунок цього можна, наприклад, встановити нагадування або знайти якусь інформацію в інтернеті, не здійснюючи при цьому ніяких натискань куди-небудь.

Ще одна особливість Xiaomi Mi Smart Speaker полягає в тому, що дана розумна колонка оснащена LED-підсвіткою, яка може змінювати свій колір. Є підтримка протоколу передачі даних Chromecast і режиму роботи під назвою Dual Pair для об’єднання двох колонок такого роду в одну єдину мережу, щоб вони працювали як одне єдине ціле. Офіційні продажі цієї смарт-колонки почнуться на міжнародному ринку вже в найближчі кілька днів, тобто до початку жовтня. 

Офіційна рекомендована ціна цього пристрою становить $ 47. Це дуже і дуже мало, однак, за словами компанії-виробника, через якийсь час він збільшить вартість цього пристрою, зробивши його відчутно дорожче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.