Apple прибрала можливість збільшити обсяг вбудованої пам’яті в iMac 2020

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно компанія Apple анонсувала оновлення для свого найпотужнішого 27-дюймового iMac. Багато шанувальників «яблучної» продукції зустріли цю новину масою позитивних коментарів, але в компанії OWC поспішили остудити запал захоплених шанувальників.

Компанія Apple пропонує оновити відеоадаптер, обсяг оперативної пам’яті, об’єм вбудованої пам’яті, а також надає можливість замінити стандартне скло на скло з нанотекстурою.

Провівши розбирання нового iMac 5K 2020 року, фахівці OWC виявили одну цікаву особливість – який б обсяг вбудованої пам’яті не вибрали користувачі (1 Тб, 2 Тб, 4 Тб або 8 Тб), змінити його більше не вийде. Вся справа в тому, що в оновленому iMac більше немає звичного для всіх накопичувача. Не виявилося в iMac і роз’єму SATA, що унеможливлює зміну вбудованої пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів критично поставилися до рішення Apple видалити цю опцію. Але були і ті користувачі, хто поставився до неї спокійно, пояснивши свою думку тим, що техніка iMac розрахована на довгі роки роботи, і багато її власників ніколи її не оновлюють.

Відзначимо, щоб отримати вбудовану пам’ять об’ємом 8 Тб, доведеться доплатити круглу суму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.