Експерт показав DualSense і геймплей PlayStation 5 на відео

Журналіст розповів про плюси і особливості контролера, а також про тактильні відчуття, які він здатний викликати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Канадський телеведучий, оглядач відеоігор і блогер Джеф Кейлі в прямому ефірі YouTube продемонстрував глядачам геймплей Astro’s Playroom – дана гра поставляється в комплекті з PlayStation 5 і дозволить гравцям розкрити всі нові можливості геймпада DualSense.

На початку ролика Кейлі активно розповідає про самий геймпад і показує його своій аудиторії. За його словами, контролер відчувається значно важче, ніж його попередник – DualShock 4, але сам журналіст бачить в цьому тільки позитивний момент, так як оперувати пристроєм зручно, незважаючи на вагу. Разом з тим Кейлі стверджує про «унікальний відчутті» напруги, коли в грі стискається пружина.

В цілому в DualSense досить масштабно опрацьований тактильний зворотний зв’язок, контролер здатний викликати найрізноманітніші відчуття в залежності від того, що відбувається на екрані. Наприклад, коли Астро пробирається через піщану бурю, просто бігає або стрибає в брили льоду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але і це ще не все. У Astro’s Playroom активно задіяні свайпи по сенсорній панелі, яка не знайшла широкого застосування у випадку з DualShock 4. За допомогою подібних жестів пропонується застебнути блискавку костюма персонажа. А щоб запустити мультяшних вертушку доведеться в буквальному сенсі дути.

Відео здобуло небувалої популярності на YouTube. Всього за 15 годин запис прямого ефіру з Джеффом Кейлі зібрала більше 300 тис. переглядом. Що ж до самого DualSense, то геймпад демонструє значну прогресію в порівнянні з попередником. Нагадаємо, що ціна на DualSense складе 60 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.