Xiaomi представить смартфон з найшвидшою зарядкою на 100 Вт

Xiaomi представить смартфон з найшвидшою зарядкою на 100 Вт

У китайській соціальній мережі Weibo з’явилася інформація, що Xiaomi готує смартфон з найшвидшою зарядкою на ринку – вона буде працювати на потужності 100 Вт.

Xiaomi представить смартфон з найшвидшою зарядкою на 100 Вт

Xiaomi офіційно представила технологію швидкої зарядки на 100 Вт ще в минулому році – вона називається Super Charger Turbo. На відео показали, як ця технологія дозволяє повністю зарядити акумулятор на 4000 мАг за 17 хвилин.

Але на момент презентації представник компанії розповів про мінуси цієї технології – наприклад, щоб реалізувати зарядку 100 Вт потрібно знизити ємність акумулятора на 20%. Тобто, для демонстрації насправді взяли смартфон з батареєю на 5000 мАг і обмежили ємність до 4000 мАг. Схоже, що інженери компанії змогли обійти це обмеження, щоб впровадити технологію в комерційній смартфон.

Зарядку такої потужності в першу чергу будуть ставити під флагмани. Першим може стати новий дизайнерський Mi MIX 4 – компанія не оновлювала цю лінійку вже більше року, тому нова модель очікується вже найближчим часом.

Конкуренція за показником швидкості зарядки дуже висока. Наприклад, компанія Vivo в кінці минулого року представила технологію Super FlashCharge з потужністю на 120 Вт – акумулятор на 4000 мАг зарядили за 13 хвилин. Але поки невідомо, коли подібну технологію компанія зможе реалізувати в фінальному продукті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.