Секретну систему Google вже тестують на смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже більше двох років у мережі активно обговорюють FuchsiaOS — секретну операційну систему Google, міні-версію якої вже зараз можна випробувати на смартфонах і комп’ютерах. За даними Bloomberg, через 5 років компанія завершить її розробку і випустити в якості повноцінної заміни Android і Chrome OS.

Сьогодні в інтернеті з’явилася свіжа інформація про розробку Fuchsia: за даними китайських розробників, вже зараз система тестується на смартфоні Honor Play. Китайська компанія з минулого року бере активну участь у створенні «фуксії», але до цього моменту про тестування її на комерційних смартфонах мови не було.

На даний момент операційна система працює тільки на пристроях з процесором Kirin 970, а список таких досить довгий: Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Huawei P20, P20 Pro, Mate RS Porsche Design, Huawei Nova 3, Honor V10, Honor View 10, Honor 10 і Honor Note 10. Образу системи, звичайно, немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерела з Китаю відзначають, що на даному етапі тестування рано говорити про Fuchsia як про повноцінну операційну систему. Зараз розробники тільки тестують код і ядро, а ніякої оболонки і призначеного для користувача інтерфейсу немає.

Раніше в цьому році в Bloomberg писали, що розробники Google передбачили в Fuchsia нативну підтримку додатків, створених для Android. Це означає, що користувачі і розробники зможуть легко перейти з Android на Fuchsia, не помітивши особливих незручностей. Першим будуть як і раніше доступні улюблені програми та ігри, а іншим не доведеться виділяти ресурси на підтримку нової і невідомої платформи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.