Dyson анонсувала електрокар з запасом ходу в 960 кілометрів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Британський виробник побутової техніки Dyson протягом чотирьох років працював над своїм першим автомобілем з електродвигуном, і незважаючи на попередню заяву про скасування анонса новинки, вони незабаром представить концепт-версію фірмового «зеленого» транспорту. Про це розповів засновник компанії Джеймс Дайсон – і заодно розкрив ключові технічні характеристики дебютної розробки бренду.

Проект обійшовся компанії в 600 мільйонів доларів. Новинка під кодовою назвою N526 являє собою семимісний мінівен з заявленим запасом ходу в 960 км. Такий результат, за словами розробників, став можливий завдяки фірмовій твердотільній акумуляторній батареї. За заявою виробника, рекордний показник був зафіксований «в морозну лютневу ніч» при швидкості 110 км / год з включеними обігрівачем і радіоприймачем.

Електромобіль Dyson важить 2,6 тонни і може розігнатися до 100 км / год за 4,8 секунди. Максимальна швидкість транспортного засобу становить 200 км / г. Модель N526 оснащена двома електродвигунами потужністю 200 кВт, або близько 536 к.с. Новинка висотою 1,7 м, довжиною 5 м і шириною 2 м отримала панорамний дах і зовні нагадує нову версію Range Rover. За словами Дайсона, тонкі сидіння з сегментованими подушками і підголівниками особливої ​​форми забезпечують комфортну посадку, а приладова панель «плаває перед обличчям водія, як голограма».

Прототип не буде випускатися серійно і пропонується компанією як концепт. За словами глави бренду, команда з 500 чоловік вже працює над різними іншими проектами і готова ділитися своїми ідеями, в тому технологією виготовлення твердотільних АКБ, з іншими автовиробниками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.