Представлений самий футуристичний електромобіль Tesla — пікап Cybertruck

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні вночі в Лос-Анджелесі Ілон Маск (Elon Mask), як і обіцяв, представив черговий електромобіль Tesla. Ним став пікап Cybertruck, причому гучна назва дуже добре поєднується з брутальним екстер’єром моделі. Настільки брутальним, що за захист пішоходів у тестах якої-небудь організації, на кшталт NHTSA, він навряд чи отримає більше, ніж 0 балів. Зате з такими формами його навіть не треба переробляти для зйомок в якомусь постапокаліптичному блокбастері.

За словами маска, дизайнери Cybertruck надихалися легендарним Lotus Esprit S1 з десятого фільму бондіани «Шпигун, який мене любив». У цій стрічці автомобіль перетворювався на підводний човен.

Lotus Esprit S1 – той самий автомобіль-підводний човен
Cybertruck, на жаль, такої можливості не має, зате завдяки характерній формі його не бачать наземні радари (жарт) і він може буксирувати причіп повною масою 6,35 т (реально). Так що по тяговим характеристикам Cybertruck обходить популярний в США пікап Ford F-150, а розганяється від 0 до 96 км/год всього за 2,9 с – швидше Porsche 911. Ось такий от вийшов гібрид від світу пікапів і спорткарів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але по частині силової установки Cybertruck ніякий не гібрид, а повноцінний електромобіль з автономністю 400, 565 і 800 км в залежності від виконання (за методикою EPA). За офіційними даними він може заряджатися на станціях Supercharger потужністю 250 кВт і оснащений вбудованим повітряним компресором для підкачки шин.

https://twitter.com/BenGeskin/status/1197741847046709248

А ось анонсовані раніше небиткі вікна “Tesla Armor Glass” під час презентації зазнали повне фіаско, розбившись двічі. Спантеличеному Маску не залишалося нічого іншого, окрім як констатувати, що предмет, яким запускали у вікна, «не пройшов їх наскрізь».

Загалом, щоб зробити Cybertruck “справжнім автомобілем виживальника”, Tesla ще доведеться попрацювати як мінімум над його вікнами. Але для цього у компанії ще повного часу – виробництво новинки стартує тільки до кінця наступного року.

Незважаючи на це, ціни вже оголошені. Базова версія з єдиним електромотором і приводом на задню вісь оцінена в $39900 (966 тис грн). Для порівняння, вартість Ford F-150 зразка 2020 року починається в США з позначки $28340 (686 тис грн). Але, наприклад, добре упакований Ford F-150 Lariat обійдеться дорожче – $43095 (1,042 млн грн).

За повнопривідний Cybertruck з двома електромоторами і запасом ходу 565 км доведеться доплатити $10000 (1,2 млн грн у сумі), ну а топовий повнопривідний Cybertruck з трьома електромоторами, максимальним запасом ходу понад 800 км обійдеться в $59900 (1,450 млн грн). Автопілот – опція ціною $7000 (170 тис грн).

Ось ще одне відео. У ньому – сьогоднішній анонс Cybertruck, зжатий до 5 хвилин. Подивіться, як по автомобілю молотять кувалдою. І знову б’ють шибки.

Разом з Cybertruck Маск представив ще й квадроцикл. Під час презентації він хвацько забрався в кузов пікапа. Правда, поки незрозуміло, чи є квадроцикл опцією Cybertruck, або він буде продаватися окремо.

До речі, всередині Cybertruck – місця для шести пасажирів і сенсорний дисплей діагоналлю 17 дюймів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.