Panasonic запустить сервіс спільних поїздок на самокерованих транспортних засобах

У 2021 році компанія Panasonic планує запустити сервіс спільних поїздок в невеликих містах з використанням невеликих самоврядних електромобілів. Цього місяця виробник вже запустив такий сервіс у своїй штаб-квартирі в префектурі Осака. Він доступний працюючим тут співробітникам.

Електромобілі ходять за маршрутом довжиною близько 2,4 км, на який вони витрачають приблизно 21 хвилину. Максимальна швидкість електромобіля — 20 км/год. графік руху — гнучкий, визначається потребами користувачів, але мінімальний інтервал руху становить всього 10 хвилин. В електромобілі є чотири місця.

В автоматизованій системі водіння, розробленої Panasonic, використовується високоточна технологія розпізнавання людини. При необхідності електромобілем можна керувати вручну — дистанційно або на місці.

“Ми не намагаємося виробляти високошвидкісні самокеровані автомобілі, тому що ми не автовиробник. Ми хотіли б створити повільну і дружню людині мобільність”, — наводить джерело слова представника компанії.

У Panasonic очікують, що такі сервіси будуть розгорнуті в тематичних парках або в місцях проведення великих заходів, таких як Всесвітня виставка 2025 року в Осаці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.