На машини Tesla припадає 22% всіх автомобільних акумуляторів у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на всі складнощі, вже зараз можна констатувати, що Model 3 у компанії Tesla вдалася. Автомобіль продається рекордними тиражами, виробник значними темпами нарощує продажі, а модель ж з’явилася зовсім недавно.

Як сказано в звіті Adamas Intelligence, тільки на одну Tesla Model 3 в травні довелося 16% всієї сумарної ємності АКБ в світі, якщо говорити про сегмент пасажирських автомобілів. Причому автомобіль, що зайняв друге місце, зайняв лише 4% ринку. До слова, це BYD Yuan.

Домінування Model 3 обумовлено відразу декількома причинами. По-перше, у автомобіля приваблива базова вартість, по-друге, набагато більш ємна батарея, ніж у більшості конкурентів, і по-третє, популярність Tesla у світі тільки зростає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І якщо 16% у Model 3 вас не вразила, то разом з Model X і Model Y це вже 22%! Для порівняння, роком раніше цей же показник у Tesla становив 18%.

Аналітики підрахували, що за перші п’ять місяців поточного року компанії Tesla знадобилося понад 7 ГВт·год ємності акумуляторів для своїх авто, а за весь рік Tesla використовує більше 20 ГВт·год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.