Audi випустить конкурента Tesla Model 3 не раніше, ніж в 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Audi, як і інші автовиробники, поспішає вскочити в електропоїзд та відносить галузь подалі від забруднюючих повітря машин на двигунах внутрішнього згоряння.

В минулому році була представлена флагманська модель E-Tron SUV, а в кінці цього року в продаж надійде її «родичка» E-tron Sportback. На недавній Женевській виставці Audi представила концепт Q4 E-tron SUV, який повинен стати серійною моделлю в кінці 2020 року разом з чотирьохдверною спортивною машиною E-tron GT.

Марк Лихте (Marc Lichte), що відповідає в Audi за дизайн, сказав, що бренд також розробляє седан, який буде пропонуватися за ціною, аналогічною ціною Q4 E-tron.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Будуть [електричні] позашляховики і автомобілі спортивного стилю з малим просвітом, такі як E-tron GT», — наводить джерело слова Лихте. Представник Audi пообіцяв, що компанія випустить подібну E-tron GT модель в сегменті, який зараз представляє модель A4. Конкурент Tesla Model 3 повинен бути готовий в 2023 році.

За словами Ліхте, ця машина буде побудована на архітектурі PPE-електричній платформі, яка використовується спільно з Porsche, яка також використовується в e-tron GT класу A6. Audi використовує ще дві електричні платформи: E-tron і E-tron Sportback засновані на адаптованої платформі Audi MLB, а Q4 E-tron — на платформі MEB, розробленої на замовлення Volkswagen Group.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.