Tesla вигадала новий засіб боротьби із непрошеними гостями на своїх зарядних станціях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку року ми писали про те, що власників електромобілів Tesla все частіше намагаються зачепити водії великих пікапів. У США цьому навіть придумали назву – Icing. Власники пікапів просто блокують зарядні станції Supercharger, причому нерідко відразу декількома автомобілями.

Компанія Tesla вирішила, що з цим потрібно боротися не тільки самим водіям, але і їй. У підсумку зараз Tesla почала встановлювати спеціальні блокатори біля зарядних станцій, які не дають звичайним машинам під’їхати близько до установки. Що стосується визначення автомобілів Tesla, спочатку все було зав’язано на код активації, який водій отримує, наближаючись до блокатора. Тепер же деякі говорять про те, що в новій версії система розпізнає номерний знак авто і таким чином дає добро на парковку.

Зараз Tesla тестує такі блокатори в Китаї і Тайвані, хоча там, схоже, проблем якраз немає. Ймовірно, компанія просто хоче для початку знайти оптимальний варіант роботи системи, перш ніж впроваджувати її повсюдно, включаючи США.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Правда, тут є два нюанси. По-перше, деякі тюнінговані пікапи явно без проблем проїдуть над блокатором, а по-друге, машину можна просто поставити впритул до нього, тим самим все одно зайнявши місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.