Новий електромобіль Nissan Leaf e+ проїде 365 км без підзарядки

Електромобіль Nissan Leaf, який вже давно знаходиться на ринку, не міг похвалитися дальністю ходу на одній зарядці, поступаючись молодим конкурентам. На CES 2019 японський виробник представив модель Leaf e+ зразка 2019 року, у якій запас ходу збільшений з нинішніх 240 до 365 км.

Одночасно з збільшенням ємності акумуляторної батареї до 62 кВт∙год виробник встановив двигун потужністю 150 кВт (близько 200 к. с.), який на 33% могутніше попереднього. В результаті машина стала розганятися швидше.

Крім того, оновлений інтерфейс Intelligent Mobility, який тепер має збільшенний восьмидюймовий дисплей, що розпізнає жести, а вбудоване ПЗ, додатки і карти оновлюються «по повітрю». Важливим нововведенням є підтримка системи Nissan Energy, інтегруючої електромобіль в енергосистему будинку, забезпеченого сонячними батареями та іншими індивідуальними енергетичними установками.

В Японії, де продажі почнуться в цьому місяці, машина буде коштувати 38 000 доларів (приблизно 1,07 млн грн.). На європейському ринку вона з’явиться в кінці кварталу за ціною 45 000 євро (1,461 млн грн.). У США продаж повинен початися навесні, але ціна поки що не названа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.