У світі з’явився перший сервіс безпілотних таксі Waymo One

Як ми і повідомляли раніше, компанія Wyamo стала першою, що запустила комерційний сервіс безпілотних таксі. Сервіс отримав назву Waymo One.

Зазначимо, що з початку перших розробок Google в області безпілотних авто до поточного моменту пройшло менше 10 років, що відмінно демонструє сучасні темпи розвитку технологій.

Сервіс Waymo One спочатку буде доступний кільком сотням користувачів, які до цього вже брали участь в тестовій програмі компанії в передмісті Фенікса. Коли безпілотні таксі стануть доступні всім бажаючим в регіоні, поки не повідомляється. Фактично зараз Waymo One не можна назвати повноцінним комерційним сервісом, так як він доступний лише певному числу користувачів і потрапити в це число не можна ніяк.

Парк автомобілів сервісу зараз представлений виключно мінівенами Chrysler Pacifica. Додаток для виклику авто є як для iOS, так і для Android. Сторонні джерела повідомляють, що ціноутворення приблизно відповідає іншим сервісам на кшталт Uber або Lyft. Крім того, варто відзначити, що, незважаючи на наявність у Waymo відповідних дозволів, а також множинних випробувань безпілотних авто без страхувального водія, в сервісі Waymo One такі водії поки присутні.

Журналісту The Verge вдалося випробувати сервіс, причому це була його третя за весь час поїздка в безпілотних авто Waymo. Він зазначив, що машини стали вести себе на дорозі краще. Якщо раніше здавалося, що за кермом сидить «підсліпувата бабуся», то зараз все майже нормально. Крім того, машини навчилися виправляти свої власні помилки. Приміром, одного разу автомобіль на перехресті зупинився трохи пізніше, ніж слід було. Після цього він здав назад, щоб звільнити пішохідний перехід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.