Що таке модуль NFC в смартфонах і як його використовувати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

NFC – це міжнародний стандарт зв’язку на короткі відстані (10 – 20 см). Зараз багато флагманів і не тільки, оснащені інноваційним чіпом. Безконтактна технологія призначена в першу чергу для здійснення грошових переказів по телефону, а також обміну файлами між ними. У першому випадку все залежить від операційної системи смартфона.

Платформа Андроїд

Перше необхідно перевірити, чи дає обраний банк можливість здійснювати транзакції, використовуючи сучасну опцію. Якщо це так, то не гріх зробити першу спробу оплати.

Бездротова мережа повинна бути включена на обох гаджетах. Робимо відповідні маніпуляції наступним чином: «настройки» -> «зв’язок» -> «підключення» -> «загальний доступ» і вибираємо з’єднання «near field communication». Щоб не проходити такий довгий шлях, треба провести пальцем зверху вниз по екрану і активувати функцію, клацнувши на її значок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перш ніж ми виконати грошову операцію, потрібно встановити додаток фінансової установи. Якщо виникла проблема, варто з’єднатися з консультантом по гарячій лінії, де він обов’язково дасть докладні інструкції по здійсненню подальших кроків.

Після продуктивних переговорів запускаємо телефон, підключаємо його до інтернету і наближаємо до платіжного терміналу. Готово, переказ зроблено.

Операційна система iOS

Якщо ви користувач Айфона, то вам необхідно дізнатися, чи підтримує смартфон модуль NFC, а також перевірити взаємодію свого банку з такою технологією. І, звичайно ж, скачати відповідну програму з магазину Apple Pay. Якщо всі умови дотримані, повторюємо нижчевикладені пункти.

1. Активуємо утиліт.

2. Натискаємо «додати карту».

3. Буде зроблено копію контенту з пластика.

4. Вводимо дані терміну дії bank card і код CVV.

5. Підтверджуємо заявку.

6. Входимо в додаток.

7. Наближаємо телефон до терміналу в супермаркеті.

8. Дисплей при цьому може бути вимкнений.

Обмін даними

Інструмент застосовується і для передачі файлів, наприклад фотографій, невеликих роликів. Цей відбувається набагато швидше, ніж використання Блютуз.

1. Запускаємо «Near field communication» на двох пристроях.

2. Переходимо в «настройки» -> «зв’язок» -> «підключення» -> «загальний доступ» -> «NFC».

3. Проводимо кінцівкою руки по екрану зверху вниз і клацаємо по значку.

4. Заглянути в «галерею» і вибрати конкретне зображення або відео.

5. Наблизити девайси якомога ближче один до одного, щоб вони вібрували.

6. Відправник і одержувачу слід схвалити повідомлення, яке відобразиться на екрані.

Безпека

Інструментарій комунікаційного ближнього поля «NFC» захищений на належному рівні і не має доступу до смартфону. Однак шифрування в мережі обов’язково лише для банківських операцій. Надійність його в окремих випадках залежить від відповідного потоку.

Для інших цілей користувач самостійно вирішує свою конфіденційність. Тому якщо передача відомостей відбувається на близькій відстані, тоді можливий витік цифрових файлів до третіх осіб, які перебувають поруч. Для надійного збереження інформації слід встановити кращу антивірусну програму і сканувати нею щодня смартфон.

Висновок

Використовуючи бездротову опцію люди, економлять час і моментально розплачуються за товар в торговельних закладах. Такий просунутий процес дозволяє безперешкодно ділиться необхідним контентом з друзями та родичами. Тому не варто відмовлятися від корисної функції, якщо звичайно вона підтримується мобільником. Часто споживачі спеціально шукають стільниковий девайс, який має модуль NFC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.