Гаджети для навчання 2024: що потрібно школяру і студенту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Окрім ноутбука чи планшета з зовнішньою клавіатурою, для навчання знадобляться й інші гаджети. Зокрема, вбудована або зовнішня USB веб-камера для онлайн-уроків і навушники з мікрофоном, краще бездротові TWS. Нестачу пам’яті для електронної бібліотеки компенсує зовнішній диск на півтерабайта, а носити все це разом в школу чи універ зручно у рюкзаку. Лише смарт-годинник завжди на руці для миттєвого реагування на сповіщення.

Реклама

Prologix M15-722 — збалансований ноутбук з 15.6-дюймовим IPS екраном з роздільною здатністю FullHD і антибліковим покриттям. Побудований на процесорі Intel Core i3-1215U з двома потужними ядрами Alder Lake, які діляться на віртуальні потоки Hyper-Threading, і чотирма додатковими енергоощадними ядерцями Gracemont. Останні використовуються для невимогливих фонових процесів: месенджери, музичний плеєр, антивірус. Батарея збільшеної ємності 57 Вт*год забезпечує до 8 годин автономності, а заряджання триває всього 2 год.

Оперативної пам’яті 8 ГБ формату DDR4, є вільний слот для двохканального режиму, що відчутно прискорить інтегровану відеокарту Intel UHD 60EU. Внутрішній твердотільний накопичувач формату M.2 NVMe об’ємом 512 ГБ, а порт USB Type-C 3.2 Gen2 дозволяє підключити зовнішній SSD. За вихід в Інтернет відповідають бездротовий Wi-Fi 5 AC і дротовий Ethernet 1 Гбіт/с, який в сучасних ноутбуках зустрічається все рідше. Корисними бонусами є підсвічування клавіатури для роботи в темряві та сканер відбитків пальців для ідентифікації користувача.

Lexar SL500 — зовнішній твердотільний накопичувач у тонкому металевому корпусі 4.8 мм та з інтерфейсом підключення Type-C 3.2 Gen2x2. Він має вдвічі ширшу пропускну здатність за попереднє покоління USB 3.2 Gen2 і у чотири рази за класичний USB 3.0. Швидкість послідовного читання стабільно висока 2000 МБ/с, а запису до 1800 МБ/с залежно від об’єму диска. Чим місткіший SSD, тим більше чипів флеш-пам’яті та відповідно швидше записується інформація методом розпаралелювання. Об’єм стартує з базових 512 ГБ і досягає захмарних 4 ТБ.

Може підключатися не тільки до настільних комп’ютерів, ноутбуків, ігрових консолей, а ще й до планшетів і смартфонів. Так, iPhone 15 Pro і 15 Pro Max можуть записувати відео у форматі Apple Pro Res з роздільною здатністю 4K при частоті кадрів 60 FPS безпосередньо на зовнішній SSD, оминаючи внутрішню пам’ять телефона. Криптографічний додаток Lexar DataShield шифрує конфіденційні файли практично незламним алгоритмом AES 256-bit. У тестовому центрі Lexar Quality Labs гаджет ретельно перевірили на надійність і сумісність.

Gelius NavyStrike GP-TWS039 — вакуумна TWS гарнітура з двома мікрофонами ENC, що відфільтровують ваш голос від фонового шуму. Аналогічне шумозаглушення ANC для навушників дозволяє зосередитися на улюбленій музиці чи важливій розмові, не відволікаючись на галас у громадському транспорті. Підключаються до смартфона чи ноутбука по новітньому протоколу Bluetooth 5.4, що забезпечує стабільне з’єднання на відстані до 10 метрів і раціонально витрачає заряд акумулятора. У кожний з навушників вбудована літієва батарея на 40 мАг, а у футляр — 380 мАг.

Навушники працюють до 6 годин, а футляр заряджається за 1 год від кабеля USB Type-C. Футляр має напівпрозору кришку, прикрашену неоновим підсвічуванням. Такий самий декор у навушників, що виглядає особливо стильно у вечірніх сутінках. Частотний діапазон динаміків широкий: від 20 до 20000 Гц. Амбушюри виготовлені з м’якого силікону, а поверхня навушників зроблена сенсорною для регулювання гучності та перемикання треків. Клас вологозахисту IPX4 дозволяє не турбуватися про піт у спортзалі та дощ на вулиці.

Canyon Joyce KW-43 — підлітковий наручний годинник з подвійним Bluetooth для одночасного підключення до смартфона для сповіщень про скорий початок уроків і бездротових навушників. Має півгігабайта місця для зберігання музики або учбових аудіолекцій, щоб слухати навіть без інтернету, в тому числі через вбудований динамік. Встановлені три гри, щоб трішки розважитися на шкільних перервах, і велика кількість змінних циферблатів. Конструктор Canyon Life для Android та iOS дозволяє згенерувати хоч 365 варіантів, які не будуть повторюватися цілий рік.

На 1.5-дюймовому сенсорному IPS екрані 240×240 пікселів відображається пульс, пройдена відстань у кроках і витрачені калорії після занять фізкультурою (25 видів спорту). Розумний будильник допомагає просинатися бадьорим зранку перед школою. Повна водонепроникність за стандартом IP67 дозволяє безбоязненно мити руки перед їдальнею та навіть плавати у басейні. На вибір пропонуються три кольори: білий, синій і зелений. Завдяки енегоощадному процесору ARM Cortex-M4F, заряду акумулятора вистачає до 5 днів.

GamePro MK170 — механічна клавіатура для геймерів і всіх тих, кому доводиться друкувати багато тексту. Побудована на лінійних світчах Outemu Red на 50 млн натискань з можливістю гарячої заміни Hot-Swap. Додаткову тишу забезпечують одразу два шари шумопоглинаючої піни EVA та віброгаси Gasket Mount, які ізолюють PCB від корпусу. Існують моделі з рамкою та кабелем чорного чи білого кольору. А повний комплект запасних кейкапів з подвійним литтям, що не стирається, дозволяє «перефарбувати» клавіатуру в альтернативний колір.

Підсвічування RGB з 20 динамічними ефектами розраховане не лише на англійські, а й на українські літери. Форм-фактор 95% має потрібний багатьом професіям цифровий блок клавіш праворуч, але при цьому займає менше місця на столі. Складні ніжки дозволяють обрати один з трьох кутів нахилу клавіатури, щоб менше стомлювалися зап’ястя рук. Через фірмовий додаток можна програмувати макроси й увімкнути режим еквалайзера, щоб клавіатура блимала в такт музиці на комп’ютері. Вишенькою на торті є механічне коліщатко регулювання гучності.

Tomtoc Slash-T64 Flip — елегантний міський рюкзак, який буде однаково доречно виглядати на спині старшокласника, студента й офісного працівника. Виготовлений з вологовідштовхуючої тканини одного з чотирьох кольорів: темно-сірий, світло-сірий, блакитний і зелений. Зносостійкі блискавки та пряжки швейцарського бренду YKK справно прослужать багато років. А лямки і задня поверхня зроблені м’якими й дихаючими, щоб не стомлювалися плечі та не пітніла спина. Зручна верхня ручка дозволяє носити не лише на плечах, а й у одній руці.

Порожній рюкзак важить відносно мало, щоб додатково не обтяжувати носія. Загальний корисний об’єм складає 18 літрів. Має три зовнішні кишені: одну попереду для швидкого доступу до часто використовуваних речей і дві з боків для пляшки та парасольки. Внутрішній простір розділений на декілька секцій: для одягу, дрібних гаджетів, ноутбука діагоналлю до 16 дюймів і планшета iPad до 12.9″, включно з клавіатурою Magic Keyboard. Звісно ж, передбачена потаємна кишеня для документів, банківських карток, грошових банкнот і ключів.

Також читайте:

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ