Статті

Різниця між Huawei та Honor: що відрізняє ці два бренди

Share
Час читання: 2 хв.

Honor, хоч і був суббрендом Huawei, відрізняється від нього за кількома важливими аспектами, що можуть впливати на вибір смартфона. Ось чим відрізняються телефони Huawei та Honor у 2024 році і який бренд варто вибрати.

Наявність сервісів Google

Власники Android-смартфонів звикли до облікового запису Google як основного, з уже встановленими сервісами компанії (Gmail, Google Play Store, Google Drive тощо). Після введення санкцій США, Huawei заборонили використовувати сервіси Google на своїх пристроях. Це також тимчасово торкнулося і Honor, але після продажу бренду консорціуму Shenzhen Zhixin New Information Technology в 2020 році, санкції перестали на нього поширюватися. Відтоді Honor знову має доступ до сервісів Google, тоді як Huawei постачає свої смартфони без них, використовуючи власний магазин додатків AppGallery, що надає обхідні шляхи для встановлення сервісів Google.

Стиль та зовнішній вигляд

Honor створювався для залучення нової цільової аудиторії. Якщо смартфони Huawei мають строгий і діловий дизайн, що більше підходить для дорослих, то Honor орієнтований на молодіжну аудиторію зі своїм яскравим і стильним дизайном. Хоча багато моделей обох брендів схожі, Huawei віддає перевагу стриманості, а Honor пропонує різноманітніші колірні рішення.

Вартість та кількість серій

Honor спочатку фокусувався на низькій вартості, пропонуючи бюджетні смартфони зі стильним дизайном і непоганими характеристиками. Huawei ж випускав флагмани та смартфони середнього цінового сегменту. Нині Honor часто оснащує свої моделі флагманськими характеристиками, а ціна деяких смартфонів наближається до Samsung Galaxy. Проте, більшість лінійок Honor все ще залишаються доступними за ціною.

Huawei має одну бюджетну лінійку «Y», дві флагманські («P» та «Mate»), і одну середньоцінову («Nova»). Honor пропонує дві бюджетні лінійки («C» і «S»), полегшені версії флагманів («Lite»), дві середньоцінові («A» і «X»), а також дві флагманські («Magic» і серія без літерних позначень).

Процесори

У смартфонах Honor використовуються процесори від MediaTek та Qualcomm, тоді як Huawei часто використовує власні чіпи Kirin. За оцінками експертів, Kirin відстають від конкурентів навіть у 2024 році, що призводить до меншої продуктивності. Також існує думка, що урізані версії процесорів MediaTek та Qualcomm у смартфонах Huawei мають штучно обмежені можливості. Це означає, що один і той самий процесор у Huawei може показувати гірші результати, ніж у Honor, особливо при високих навантаженнях.

Висновок

Смартфони Huawei та Honor мають багато спільного, але між ними є і серйозні відмінності. Найважливіша з них – відсутність сервісів Google у Huawei. Решта залежить від конкретних моделей і їхніх характеристик.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: HonorHuawei
  • Останні записи

    Автономність iPhone підвищується завдяки зниженню частоти процесора в iOS 18

    Фахівці радять користувачам по всьому світу утриматися від оновлення до iOS 18, поки не вийдуть…

    20.09.2024

    Galaxy S25 і S25 Plus збережуть швидкість заряджання, як у попередників S22

    Китайський регулятор 3C сертифікував дві нові моделі смартфонів Samsung – SM-S9310 та SM-S9360, які відповідають…

    20.09.2024

    Samsung Galaxy Ring скоро отримає два додаткових варіанти розміру

    Samsung Galaxy Ring, який був презентований у лютому, незабаром з'явиться у двох нових розмірах –…

    20.09.2024

    Sony представляє обмежену серію консолей та аксесуарів PlayStation на честь 30-річчя

    Цього року Sony святкує 30-річчя бренду PlayStation і випускає обмежену серію консолей та аксесуарів. Серед…

    20.09.2024

    На що звернути увагу при виборі смартфона, і за якими характеристиками Xiaomi обходить Apple

    З моменту виходу першого Galaxy автор віддавав перевагу флагманським моделям Samsung. Ці смартфони відзначалися високою…

    20.09.2024

    Професійний фотограф розкритикував можливості камери iPhone 16 Pro

    Відомий американський фотограф Тоні Нортрап висловив свою критику щодо фотоможливостей нового флагмана Apple, назвавши 48-мегапіксельний…

    20.09.2024