Статті

Ідеї подарунків геймеру: від 1000 до 10000 грн.

Share
Час читання: 5 хв.

Рік тому ми опублікували статтю «Ідеї подарунків геймеру від 500 до 5000 грн». А цього разу вирішили подвоїти як мінімальний, так і максимальний бюджет. Відповідно, гаджети підібралися більш різноманітні та функціональні, які стануть у пригоді геймерам на ПК і смартфонах. Є в списку навіть портативна ігрова консоль і геймерське крісло.

Data Frog R36s — портативна ігрова консоль, яка коштує втричі дешевше за Nintendo Switch і вп’ятеро за Steam Deck. Ще й вбудовану літієву батарею на 3200 мАг розряджає дуже повільно до 6 годин безперервної гри, що важливо в умовах частих блекаутів. Електронні мізки складаються з чотириядерного процесора Rockchip RK3326, інтегрованої відеокарти ARM Mali-G31 та оперативної пам’яті 1 ГБ. У порівнянні зі смартфоном ніби й не вражає, але насправді цього достатньо для емуляції всіх ретро-консолей від Dendy і Sega до PlayStation 2 і PSP.

Для емуляції PlayStation навіть передбачені аналогові стіки попереду та бампери й тригери позаду. Але найкомфортніше на маленькому IPS екрані 3.5 дюйма з роздільною здатністю 640х480 точок запускаються ROM’и від теж портативної Game Boy Advance. Впаянного чипа флеш-пам’яті немає, натомість встановлені дві картки пам’яті microSD. На першу встановлена операційна система ArkOS Linux, а друга використовується для перенесення образів ігор з ПК. Найпривабливіше Data Frog R36s виглядає у напівпрозорому корпусі Transparent Purple.

Bloody S87 — дуже тиха механічна клавіатура, що досягається поєднанням лінійних світчів BLMS Red Plus і двох шарів шумопоглинаючих матеріалів. Перший шар знаходиться під кейкапами, а другий між друкованою платою і мелатевою основою. Всі кейкапи та світчі легко знімаються з допомогою пулера. У комплекті постачаються запасні світчі та кейкампи чорного кольору, щоб візуально перетворити клавіатуру зі строкато-геймерської Energy Red у лаконічно-робочу. За бажанням можна встановити альтернативні світчі з 3 чи 5 пінами.

Налаштовується клавіатура з допомогою фірмового додатку Bloody KeyDominator або просто комбінаціями клавіші Fn з іншими. Макроси та колір RGB підсвічування можна зберегти у вбудованій пам’яті EEPROM 4 МБ, щоб не довелося повторно налаштовувати на іншому комп’ютері. Бо вкорочені TKL моделі якраз створенні для частого транспортування, наприклад, з дому в офіс і назад. Висоту ніжок клавіатури можна регулювати у двох положеннях, а знімний кабель USB Type-C можна прокласти в канавках у трьох напрямках: назад, праворуч або ліворуч.

REAL-EL GDX-8100 — дротова стереогарнітура з підключенням по USB від європейського бренду з Естонії. Побудована на динамічних випромінювачах великого діаметру 50 міліметрів з широким частотним діапазоном 20 – 20000 герц. Це забезпечує одночасно насичені баси і чисті верхи, наприклад, голоси ваших союзників у мультиплеєрній грі. Мікрофон має дещо вужчу частоту 30 – 16000 Гц, адже ширший діапазон людина анатомічно не здатна вимовити. Якщо мікрофон не використовується, його можна скласти.

Міцна дужка навушників налаштовується під розмір голови дорослого чи дитини. Амбушюри зроблені зі зносостійкої екошкіри і всередині наповнені піною з ефектом пам’яті. Аналогічний м’який матеріал з внутрішньої сторони дужки додає комфорту та не давить на голову. Чаші навушників і кінчик мікрофону декоровані червоним підсвічуванням. Це ще й сигналізує про стан роботи мікрофона — увімкнений чи вимкнений. Керується гарнітура з пульта, який розташований на плетеному кабелі USB. Вбудована в пульт 7.1-канальна звукова карта забезпечує віртуальне об’ємне звучання.

Transcend ESD410C — зовнішній твердотільний накопичувач у захищеному корпусі. Сертифікований вологозахист IPX5 і захист від падінь MIL-STD-810G з висоти до 3 метрів. Призначений в першу чергу для фотографів і відеоблогерів, які займаються екстремальним туризмом. Але підходить й для офісного чи домашнього використання, в тому числі геймерами. Окрім ПК і ноутбуків з Windows і macOS, сумісний зі смартфонами і планшетами Android й Apple. Наприклад, iPhone 15 Pro може писати відео 4K/60fps прямо на зовнішній диск.

За замовчуванням відформатований у ExFAT, але при підключенні до ігрових консолей Xbox чи PlayStation може знадобитися конвертація. Швидкість читання дорівнює 2000 МБ/с, аналогічна швидкість запису досягається розумним алгоритмом віртуального SLC кешування. Такі показники можливі лише за умови підключення до інтерфейсу USB 3.2 Gen2x2 або Thunderbolt. У коробку завбачливо поклали два кабелі: Type-A і Type-C. Фірмовий додаток Transcend Elite шифрує персональні дані AES-256. А якщо забудете пароль, додаток нагадає його вам на e-mail.

Fifine AM6 — конденсаторний USB мікрофон з активним шумозаглушенням і регулятором балансу гучності між грою і голосовим чатом, наприклад, популярним у геймерській спільноті Discord. В операційній системі будуть відображатися окремі віртуальні звукові пристрої, на кожен з яких можна призначити ту чи іншу програму. Ще два механічні регулятори відповідають за чутливість звукозапису і загальну гучність в навушниках, котрі підключаються у Mini-Jack роз’єм мікрофона. В цьому випадку він буде використовуватися як високоякісний цифро-аналоговий перетворювач.

Двохметровий кабель Type-C живить не лише конденсаторний капсуль кардіоїдної спрямованості з кутом 120 градусів, а й дві зони RGB підсвічування, які синхронізуються між собою. Додають ергономіки сітчастий поп-фільтр, сенсорна кнопка Mute і витончена ніжка з можливістю кріплення на пантографі з типовою різьбою. Знизу мікрофона розташовані клавіші активації підсвічування і шумозаглушення, яке ефективно відсікає всі сторонні звуки, в тому числі друк на клавіатурі та дзижчання вентиляторів ПК.

1stPlayer Win 101 — де-юре геймерське крісло, але де-факто чудово підходить усім, хто за професією проводить багато часу за ПК. Має ортопедично правильну форму спинки з виступом під поясницю і знімною подушкою під шию (комусь зручніше з нею, комусь без). Спинка може відхилятися назад на 150 градусів і гойдатися на 25 градусів для розслаблення м’язів і ментального спокою. Поверхня крісла зроблена з екошкіри, що легко чиститься. На вибір пропонуються три забарвлення: повністю чорне та з рожевими або зеленими вставками.

Всередині знаходиться піна підвищеної щільності, яка не втратить форму навіть через роки експлуатації. А торці спинки вкриті світловідбивним матеріалом, що додає стилю при штучному освітленні. Внутрішня рама крісла виготовлена зі сталі товщиною 2.5 мм, а колісна хрестовина — зі стійкого до перелому нейлону. Надійний газліфт Class 4 витримує користувача масою до 160 кг, а саме крісло важить 21 кг. Колеса діаметром 6 см зроблені з м’якого поліуретану, завдяки чому практично безшумно перекочуються без ризику подряпати підлогу.

Також читайте:

Пятківський Юрій

Юрій захоплюється мобільними технологіями ще з часів (старої) Nokia 3310, розпочавши свою письменницьку кар'єру, коли планшети вважалися наступною великою подією (тобто дуже давно, в далекій-далекій галактиці).

Опублікував
Пятківський Юрій
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024