Статті

10 правил створення пароля, який неможливо зламати

Share

У наш цифровий вік хакерство стало серйозною загрозою. Щотижня крадуть 100 мільйонів паролів, і ці крадіжки також можуть дорого коштувати жертвам.

Ось кілька професійних порад щодо створення надійного пароля.

1. Не використовуйте послідовні цифри або букви

Хакерські програми дуже добре вміють підбирати паролі, що складаються з послідовних цифр або букв. Навіть у ситуації, коли хтось бачить, як ви вводите пароль, дуже легко зрозуміти, що ваш номер є безперервним.

2. Зробіть свій пароль довшим

Довжина пароля повинна становити не менше 12 символів. Чим довше пароль, тим більше символів хакер повинен вгадати.Чим більше комбінацій доступно для злому програмного забезпечення, тим більше часу буде потрібно на злом. Отже, почніть використовувати довший пароль вже сьогодні.

3. Не використовуйте той самий пароль на різних веб-сайтах

Використання одного пароля для кількох облікових записів полегшує хакерам доступ до всіх ваших облікових записів користувачів, якщо один з них зламано. Хакери можуть дізнатися про платформи, на які ви підписалися, за допомогою процесу, відомого як надсилання облікових даних. Надсилання облікових даних — це тип кібератаки, під час якої хакери автоматично запускають викрадені облікові дані через кілька веб-сайтів, щоб знайти збіги та ввійти в облікові записи користувачів.

4. Регулярно змінюйте паролі

Більшість експертів з безпеки рекомендують змінювати паролі кожні три місяці. Тим не менш, немає чіткого ідеалістичного показника того, як часто вам слід змінювати паролі. Вам слід частіше змінювати паролі платформ, якими ви користуєтеся разом з членами команди.

5. Застосуйте шифрування пароля

Шифрування пароля — це процес перетворення читабельного тексту в формат, який неможливо прочитати. Якщо ввімкнути шифрування паролів для ваших облікових записів, ваші паролі будуть зашифровані та замінені випадковими символами. Це означає, що якщо комусь коли-небудь вдасться отримати ваші паролі, вони не зможуть ними скористатися, попередньо не розшифрувавши їх.

6. Не записуйте свої паролі

Написання ваших паролів у друкованому записнику збільшує ризик втрати облікових записів користувачів через хакерство. Якщо хтось інший потрапить у вашу фізичну папку, він матиме доступ до всіх ваших облікових записів в Інтернеті.

7. Використовуйте багатофакторну автентифікацію

Багатофакторна автентифікація – це додатковий рівень безпеки, який можна додати до свого облікового запису. Щоб увійти, вам потрібно надати більше однієї інформації. Це може бути код, надісланий на ваш телефон, або біометричне сканування, наприклад відбиток пальця.

8. Додайте трохи складності

Найнадійніші паролі містять суміш великих і малих літер, цифр і символів. Таке розташування ускладнює їх зламати.

9. Не створюйте особисті паролі

У вас може виникнути спокуса використовувати своє ім’я чи день народження як пароль, але це погана ідея. Особиста інформація створює слабкі паролі, оскільки їх легко вгадати або знайти в Інтернеті.

10. Уникайте використання громадського Wi-Fi для доступу до конфіденційних облікових записів

Використання загальнодоступного Wi-Fi може бути ризикованим, оскільки неможливо бути впевненим у безпеці мережі. Хакери, які використовують ту ж загальнодоступну мережу Wi-Fi, що й ви, потенційно можуть виявити ваші паролі та отримати доступ до ваших облікових записів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Програми в Android запрацюють зовсім по-новому

    Компанія Google анонсувала новий режим роботи додатків в Android 15, який може викликати невдоволення деяких…

    16.06.2024

    Vodafone розпочав масштабне оновлення: скільки це триватиме

    Vodafone — один з провідних операторів мобільного зв'язку та інтернет-послуг у світі, відомий своїми інноваційними…

    16.06.2024

    Що Apple не розповідала про OLED-дисплей нового iPad Pro

    Тандем OLED! Звучить захопливо, чи не так? Але зачекайте... Що це таке? Чи Apple просто…

    16.06.2024

    Розкрито характеристики нової моделі Galaxy Z Flip

    Після недавнього розкриття технічних характеристик Samsung Galaxy Z Fold 6 з'явилася інформація про Galaxy Z…

    16.06.2024

    Роботи Optimus можуть підняти вартість Tesla до 25 трильйонів доларів

    Ілон Маск, який називає себе «патологічно оптимістичним», заявив, що Tesla не просто починає «новий розділ»,…

    15.06.2024

    OnePlus готується випустити новий середньобюджетний смартфон Nord CE 4 Lite з процесором Snapdragon 695

    OnePlus готується до випуску нового бюджетного смартфона Nord CE 4 Lite, який має стати гідним…

    15.06.2024